Liz Hathway Astrologie: Noord/Zuidlijn eindelijk open

Liz Hathway Astrologie: Noord/Zuidlijn eindelijk open

Eindelijk. Je wordt als Amsterdammer blij en opgelucht dat de Noord/Zuidlijn is gaan rijden. Het is echt een lange rit geweest, met veel vertragingen, verzakkingen en natuurlijk kosten die steeds maar hoger en hoger en hoger werden. Maar dit is verleden tijd. De metro is vandaag van start gegaan – en Noord is een stuk dichterbij. De metro is vandaag door kers vers Burgermeester van Amsterdam, Femke Halsema officieel geopend. De horoscoop (onderaan) is gemaakt voor het begin van de officieele openingsceremonie.

Liz Hathway Astrologie: Noord/Zuidlijn eindelijk open

Maagd staat op de ascendant – en Mercurius in het 12e huis – vertelt ons iets over de metro. Mercurius is peregrien in Leeuw – en in huis 12 (verborgen problemen en gebrekken) – daarnaast gaat Mercurius over vijf dagen retrograde lopen. In de secondair progressieve horoscoop – praten we over eind mei 2023. De Zilvermeeuwen metrowagons reden in Amsterdam 30 jaar rond, ik denk dat er al binnen vijfjaar problemen met de nieuwe metros zullen zijn. Mercurius heeft ook met communicatie en het communicatie systeem te maken, dus ook hier zullen er ‘start-up’ problemen zijn – die langer duren dat gehoopt. En kritiek natuurlijk – als de stof gedaald is.

Liz Hathway Astrologie: Noord/Zuidlijn eindelijk open

Forenzen, korte reizigers, en het Openbaar Vervoer zelf, vallen onder het 3e huis. Mars is heer 3 – en met Jupiter en de Maan (het volk) in Scorpio (d.w.z. door Mars beheerd) – zou je kunnen opmaken dat reizigers toch blij worden met de nieuwe metrolijn. Toch staat die Mars zelf er niet zo geweldig goed bij. Mars is retrograde, op de zuidknoop van de Maan en in de  vuurlinie van de maansverduistering van 27 juli. Daarnaast is Mars OOB. Ik moet terugwijzen naar een post uit 2008 want het is frappant dat Mars op de Zuidknoop staat. ‘Ellen van Geel vergeleek de Noord/Zuid lijn met de Maansknopen. Ik vind dit – zeker met de extra details die we nu hebben – een boeiende gedachte. Het lijkt inderdaad alsof we ons in de verkeerde richting begeven. De lijn had veel beter de Zuid/Noord lijn moeten heten.’ 

Liz Hathway Astrologie: Noord/Zuidlijn eindelijk open

Natuurlijk, zijn wij blij dat de metro af is. Amsterdam is jaren lang een grote bouwput geweest. Wat oorspronkelijk 681 mijlard guldens zou kosten, werd uiteindelijk 3.1 miljard euro – en dat voor een besparing van 16 minuten op de reis tijd over een traject van 9.7 kilometer. Gisteren heb ik met een vriendin – een ritueele laatste rit met de tram 9 genomen (de oudste tramijn in de stad) die nu verdwijnt. Tram 9 is een prachtige bovengrondse rit, die vanuit Diemen langs het Oosterbegraafplaats, Oosterpark (1 minuut van de Albert Cuyp), Artis, Hortus, Waterlooplein, Rembrandtplein, De Munt, De Dam en dan naar CS rijdt. Uranus in Stier – d.w.z. Slow Travel !!! Veel reizigers zullen moeten overstappen: niet echt de ‘slow travel’ die ik in gedachte heb.

Vandaag wordt er feest gevierd in de stad – en toch vinden heel veel Amsterdammers de N/Z lijn een en al bedrocht. Liz Hathway, MA, DFAstrolS, Horary Craftswoman

Zie ook: Verzakkingen Noord/Zuidlijn

Saturnus, Keulen, Amsterdam

Noord/Zuidlijn ingewijd door priester

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Noord/Zuidlijn eindelijk open

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *