Liz Hathway Astrologie: Maansverduistering met Mars conjunct de Zuidknoop

Liz Hathway Astrologie: Maansverduistering met Mars conjunct de Zuidknoop

Met de Zon in Leeuw conjunct de Noorknoop  van de Maan, gaat deze komende week de kwik in Noord Europa verder omhoog. De power van de Zon, de kracht van de Leeuw wordt weerspiegeld in het goudkleurige gras: alles is geel en kurk droog.  We bevinden ons midden in het 2018 zomer eclips seizoen. Het begon op 13 juli met een Nieuwe Maan/ zonsverduistering in 20 Kreeft 41, het wordt vervolgd aanstaande vrijdag met een maansverduistering (Lunar eclips) in 4 Waterman 45 (met Mars retrograde, OOB en conjunct de Maan, en de Zuidknoop) en het 2018 eclips seizoen eindigt op 11 augustus weer met een nieuwe maan/ zonsverduistering in 18 Leeuw 42.

Dit jaar, en zeker deze zomer, is Mars een belangrijke speler. Op 17 maart kwam Mars in het teken Steenbok te staan. Mars is verhoogd in Steenbok en door Saturnus beheerd. Sinds december 2017 – staat Saturnus zelf in zijn eigen teken Steenbok en dat betekent dat Saturnus verhoogd Mars. Er is dus sprake hier van wat astrologen ‘wederzijdse receptie’ noemen. Dit  betekent dat de planeten Mars en Saturnus momenteel heel goed met elkaar kunnen samenwerken. Saturnus biedt Mars strukturele steun, geeft hem extra doorzettingsvermogen – maakt Mars als het ware meer bewust van wat zijn doelen zijn. Mars leent zijn fysieke kracht aan Saturnus – en maakt Saturnus ijzer sterk. Op 16 mei kwam Mars in Waterman te staan, waar hij ook door Saturnus wordt beheerd. Omdat Mars retrograde is gaan lopen, blijft Mars extra lang in Waterman vertoeven – vanaf 16 mei tot 16 november – d.w.z. zes maanden ipv de gebruikelijke twee. Daarnaast moeten we Jupiter niet vergeten, want Jupiter is in Schorpioen – d.w.z. Jupiter is door Mars beheerd. Jupiter heeft te maken met onze visie, onze toekomst plannen, met ons geloof in ons zelf. Met zoveel Mars energie om ons heen, is het alsof we ineens lid zijn van een sterke team die een top coach heeft. Zelftwijfel verdwijnt. Met Jupiter direkt, moeten we geloven dat we het potentieel hebben om te creëren wat wij werkelijk willen. Mars in daadkrachtig, en als we ons doelen formuleren, kunnen we met deze wilskrachtige energie dromen in daden omzetten. Tijdens de maansverduistering op vrijdag, is Mars heel dichtbij de aarde. We kunnen hem zien – en in onze innerlijke wereld ook voelen. Met Mars conjunct de Zuidknoop kunnen wij gif uit ons lijf verdrijven en oud patronen loslaten. Dus…. Vastbesloten en integer zijn, en er vooral voor gaan. Prachtige energie.

Liz Hathway is een astroloog met meer als 30 jaar ervaring. ‘Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verassende inzichten.’ Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op om meer informatie over mijn diensten te krijgen: hathway77@hotmail.com

Liz Hathway Astrologie:

In mijn vlog besteed ik ook aandacht aan Venus opposiet Neptunus (exact op dinsdag) en driehoek Pluto (exact of zaterdag). Venus is momenteel in denk teken Maagd, welk betekent zat zij goed in staat is om onderscheid tussen een kikker en een prins te maken. De Venus oppositie met Neptunus kan betekenen dat voor sommigen de kloof in de relatie echt zichtbaar wordt. Dit kan heel pijnlijk zijn: we zitten ook in de week van een maansverduistering – en dit kan ook de gevoelens prikkelen. Wellicht wordt er een verstandig besluit genomen? De driehoek met Pluto geeft aan dat als er sprake is van liefde, een eventuele relatie breuk kan tijdelijk zijn.

In mijn vlog – besteed ik ook aandacht aan Mercurius retrograde (vanaf donderdag) en voor de Zon/Uranus vierkant (exact op woensdag). Mercurius retrograde geeft ons een kans om dingen in te halen, om orde op zaken te stellen. De Zon/Uranus vierkant is avantgarde, eigenwijs en krachtig. De Zon in Leeuw – rondom de Noordknoop – daagt ons uit om ons zelf te zijn – zelfs als dat weerstand bij anderen oproept. Zon/Uranus vierkant kan geniaal zijn – maar ook zo gek als een deur. Hoe dan ook – Zo/Ur moet vrijheid hebben.

Ik wens jullie een super week – en als je de kans krijgt – ga naar de lunareclips kijken. De Maan komt op als een rode bal – en het kan spectaculair worden. Het is tevens ook de langste maansverduistering van deze eeuw.

Liz Hathway, MA, DFAstrolS, Qualified Horary Practitioner

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Maansverduistering met Mars conjunct de Zuidknoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *