Liz Hathway Astrologie: Een kijk op de week… Mars in Steenbok en meer..

Deze week geen vlog… Wel een korte samenvatting van de belangrijkste aspecten.

Op maandag komt Mars (retrograde) terug in Steenbok te staan. Mars gaat direkt op 27 augustus en verlaat Steenbok op 11 september. De sterke wederzijdse receptie met Saturnus maakt de verblijf van Mars in Steenbok extra krachtig. Maak plannen… je hoeft ze nu niet uit te voeren. Dat komt later wel.

De zondsverduistering is achter de rug. Bij een zonsverduistering, neemt de Maan het licht van de Zon even weg.  Je kunt ook zeggen we hebben een nieuwe maan plus, plus, plus achter de rug. M.a.w. een enorm sterk nieuwe maan. Waar viel deze nieuwe Maan in je eigen horoscoop? Welk gebied in je horoscoop staat rijp voor iets nieuws ? Nogmaals… dit is een geweldig moment om dingen in de kiem te leggen. Op dinsdag en op de donderdag is de Maan heel sterk in beeld (d.w.z. zij maakt veel aspecten).

Op zaterdag, bij de eerste kwartier, staat de Maan in Schorpioen vierkant de Zon. Lekkere spanning hier. Eveneens op zaterdag staat Mercurius sextiel Venus. Venus is in haar eigen teken en een goed gesprek lucht op – want op zondag gaat Mercurius direkt. Wellicht heeft Venus  ‘sweet nothings’ in de oor van Mercurius gefluistered? Wie het weet mag het zeggen. Hoe dan ook, Mercurius beweegt nu vooruit. Kort daarop krijgen we ook de laatste van de drie Jupiter/Neptunus driehoeken. Aan het begin van het jaar, schreef ik hierover ‘Schorpioen is wilskrachtig, vastberaden en bereid om de onderste steen naar boven te halen. Schorpioen is ook gepassioneerd, een straatvechter, die wilskracht gebruikt om een doel te bereiken. We groeien en leren door deze innerlijke strijd. Gelukkig staat Neptunus nog altijd in Vissen – en met Jupiter driehoek Neptunus op 25 mei en op 19 augustus,  kunnen we ook wijzer worden. Empathie, meevoelen, visie, en inspiratie leiden tot meer zelf-inzicht. Door anderen te helpen – helpen we ook ons zelf. “Bring up the wisdom from the depths of your soul.” De soberheid van Saturnus en Pluto in Steenbok – kunnen ons leren het verschil te zien tussen wat ‘echt’ en wat ‘nep’ is.  Als ik aan Jupiter in Schorpioen driehoek Neptunus denk, denk ik ook aan de magie en de mysterie van het leven, maar ook aan inflatie en hogere prijzen (BTW omhoog!)’ Dit is een verwachtingsvolle driehoek, een hallelujah moment eigenlijk.

De Jupiter/Neptunus driehoek belooft altijd veel – en het moment is nu rijp om te vragen: welke beloftes zijn nagekomen en welke niet ? Jupiter/Neptunus kunnen ook ‘pie in the sky’ zijn. In sommige opzichten is deze week een reality check.

Liz Hathway is een astroloog met meer als 30 jaar ervaring. ‘Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verassende inzichten.’ Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op om meer informatie over mijn diensten te krijgen: hathway77@hotmail.com

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Een kijk op de week… Mars in Steenbok en meer..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *