Liz Hathway Astrologie: Pluto station, Venus retrograde

Liz Hathway Astrologie: Pluto station, Venus retrograde

Vandaag gaat Pluto stationair direkt lopen (hij staat al dagen nagenoeg stil). We kunnen de energie rondom de Pluto stations goed waarnemen in de wereld om ons heen. Stationary Pluto energie is altijd intens, explosief en soms zelfs destructief. Zie het zo: Pluto legt tijdens zijn station al zijn gewicht ergens neer – en daar gaat een druk vanuit. Het is een soort eruptie – een impuls tot aktie – die diep van binnen naar buiten komt. Als je planeten hebt rondom de 19e graad van Ram, Kreeft, Weegschaal of Steenbok – kan een situatie nu langzaam (want Pluto moet weer op snelheid komen) veranderen. Je bent er vanaf.

Liz Hathway is een astroloog met meer als 30 jaar ervaring. ‘Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verassende inzichten.’ Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op om meer informatie over mijn diensten te krijgen: hathway77@hotmail.com

Op dinsdag staat de Maan in Kreeft zowel in driehoek met Venus in Schorpioen als met Neptunus in Vissen. Astrologen noemen dit een grote water driehoek. Water zoekt emotionele verbinding, en contact op het gevoelsvlak. Buitenplaneet Neptunus verhoogt de ‘feel good’ factor. Neptunus is grensverleggend, romantisch maar ook sociaal. Opgaan in iets -voorbij gaan aan je eigen grens?  Mits goed begeleid, kan dit een geweldige dag voor groepsaktiviteiten zijn: het ‘wij’ gevoel wordt versterkt.

Op woensdag staat Mercurius in Weegschaal haaks op Pluto in Steenbok. Dit zou zich kunnen uiten als een argument waarvan de logica ontbreekt, of waar wat krom is, schijnbaar recht wordt gepraat. Pluto in Steenbok kan zich als een demagoog gedragen, die op de een of andere manier anderen wil beinvloeden, of naar de hand wil zetten. Pluto is nog niet op snelheid – waardoor hij ‘zwaar’ aan kan aanvoelen. Mercurius in Weegschaal is beleefd – Pluto in Steenbok is veel minder zo.

Ongeveer eens in de 18 maanden, loopt Venus retrograde. Deze week op vrijdag is het zover. Venus stations in 10 Schorpion 49 en gaat pas weer direkt op 16 november in 15 Weegschaal 15.
In de loop van de komende weken, staat Venus vierkant Mars (11 okt), sextiel Saturnus (24 oktober), vierkant de knopen as (30 oktober), en op 31 oktober opposiet Uranus. Vervolgens komt Venus terug in Weegschaal te staan. Als Venus direkt loopt – komt zij op 1 december weer opposiet Uranus te staan (deze keer aan het eind van Weegschaal/Ram), vierkant de knopen as en dan pas komt zij terug in Schorpioen. Venus maakt haar laatste sextiel met Saturnus op 16 december.

Met Venus retrograde in Schorpioen, krijgen we de gelegenheid om over de diepere betekenis van relaties na te denken. Venus is door Mars in Waterman beheerd – maar deze twee planeten staan in harde aspect met elkaar en met de knopen as. Saturnus – planeet van verantwoordelijkheid, maar ook van ‘het einde’ is tevens ook in beeld. Venus staat voor o.a. onze schat, van wat onze hart begeert, voor geld, minnaars ons dierbaarst bezit. Venus retrograde kan een ’time-out’ weergeven, een pauze, zelfs een soort stilstand teweeg brengen … Het een en ander moet op zijn plaats vallen, moet rijpen. Onze gevoelens en intensies moeten helderder worden. In december, als Venus eindelijk naar de 11e graad Schorpioen terugkeert, voelen we ons veel zekerder van onze zaak.

Ik wens jullie een top week. Wil je informatie over je eigen horoscoop of wil je meer weten over je eigen relatie? Voor informatie over alle diensten, schroom niet om mij te mailen. En… ik geef korte gratis consulten deze week op zaterdag: lees meer over hier

hathway77@hotmail.com

Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Pluto station, Venus retrograde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *