Liz Hathway Astrologie: Venus conjunct Mercurius in Schorpioen

Liz Hathway Astrologie: Venus conjunct Mercurius in Schorpioen

Deze week staat communicatie centraal. Heel grof gezegd, Mercurius is de boodschapper/ de verslaggever- Venus is de planeet van de liefde – en Schorpioen is het teken dat met seks/dood en transformatie te maken heeft. Je zou kunnen zeggen dat Mercurius/Venus conjunct in Schorpioen, de huwelijksbelofte ’tot de dood ons scheidt’ helemaal begrijpt.

Liz Hathway Astrologie: Venus conjunct Mercurius in Schorpioen

“De Saoedische journalist Jamal Khashoggi betrad acht dagen geleden het Saoedische consulaat in Instabul, om formaliteiten omtrent zijn aanstaande huwelijk te regelen. Sindsdien is hij niet meer gezien. ” Het is mij duidelijk dat Khashoggi niet meer leeft. Wellicht als Venus direct keert (op 17 nov) – en terug naar haar positie op de dag van zijn verdwijning (10 graden 37 minuten Schorpioen) komt te staan- dat we meer over de ware toedracht te horen krijgen. Met Saturnus naast Pluto in Steenbok wordt de reikwijdte van sommige regeringen zichtbaar. We kunnen zien hoe ver staten willen gaan om mensen (dissident voices) de mond te snoeren. Maar wat wellicht nog schokkende is, is de manier waarop financieele overwegingen, het moreel besef doet vervagen. Is dit, vraag ik me af, de vorm van ’the new world order’ ?

Liz Hathway is een astroloog met meer als 30 jaar ervaring. ‘Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verassende inzichten.’ Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op om meer informatie over mijn diensten te krijgen: hathway77@hotmail.com

Als we op ‘fast forward’ drukken, zien we dat op vrijdag Mercurius zowel driehoek Neptunus, als vierkant Mars in Waterman komt te staan. Mercurius/Neptunus wil ons verleiden met mooie woordjes, waardoor dit een uitstekende dag voor  ‘propaganda’ wordt. Wil je zelf iets aan de man brengen? Dit kan op vrijdag. Het is ook een dag voor ‘memes’, want informatie circuleert super snel. Maar niet vergeten…. Neptunus kan alles mooier maken dan het is. Okay. Het gaat wel om een driehoek.. een aspect die door astrologen als harmonieus beschouwd wordt.  Woorden kunnen salve op een wond doen. Er is een ‘feel good’ factor. We kunnen en mogen empathie met anderen tonen. Maar we kunnen ook onder de driehoek de werkelijkheid uit de oog verliezen. We moeten dus ECHT op onze instinct vertrouwen: the gut feeling !! We moeten ons laten leiden door ons buik. Als iets te goed klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Het zou kunnen zijn dat iemand in onze omgeving, heel graag iets (een dienst, een boodschap, een idee, enz.) aan ons wil verkopen, wil ons heel graag van de nut hiervan overtuigen, waardoor communicatie ook onder druk kan komen te staan. Mercurius in Schorpioen is enorm standvastig en toch… Neptunus is de grote verleider.

Mercurius vierkant Mars zou je kunnen vertalen als woorden als wapens. Een discussie loopt uit de hand: men wordt boos. Mercurius/Mars is snijerig, maar ook bij de hand: niets op de mouw willen laten spelden. Mars is tevens ook in een vaste teken, Waterman. Je zou kunnen zeggen dat beide partijden van hun eigen gelijk overtuigd zijn. Na enige hoop (Neptunus) loopt een discussie muurvast.

Een gesprek op vrijdag kost vrijwel zeker veel energie. Neptunus leidt af – maar eist tegelijkertijd dat je je hoofd bij de les houdt. Daarnaast is de ‘kom’ vorm van de planeten een indicatie dat we nog niet over alle informatie beschikken. Gelukkig staat de Zon in Weegschaal: denk eraan, een compromis behoort altijd tot de mogelijkheden.

Ik wens jullie een top week. Wil je informatie over je eigen horoscoop of wil je meer weten over je eigen relatie? Voor informatie over alle diensten, schroom niet om mij te mailen. Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Venus conjunct Mercurius in Schorpioen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *