The Sacred Feminine: Exploring the Goddess in Astrology – een workshop in Amsterdam, december 2018

The Sacred Feminine: Exploring the Goddess in Astrology

Na het succes van de vorig Sacred Feminine workshop,  organiseert Liz Hathway in samenwerking met Faye Blake op zondag 9 december 2018 een vervolgworkshop voor vrouwelijke astrologen. Ook in deze workshop gaan we dieper in op de astrologische archetypen met als doel nieuwe facetten van de symbolen te verkennen. Na afloop van elke lezing, is er de gelegenheid om de thema’s in de individuele horoscope te onderzoeken. De rol van vrouwen in onze moderne samenleving verschuift, en je wordt uitgenodigd om de ontluikende energie van ’the sacred feminine’ aan de astrologie te koppelen.

Programma
10.30 – 10.40 Opening
10.40 – 12.40  Liz Hathway:  Kijken met Nieuwe Ogen: De Godin, het derde huis, en de exaltatie van de Maan
12.45- 14.00 Lunch
14.00 – 16.00 Faye Blake: Advies van de Godin: Ceres als metafoor voor gedurfde vrouwelijk energie
16.00 – 16.50 Discussieronde: De Godin in Astrologie: is zij zichtbaar genoeg?
16.50 – 17.00 Afsluiten en opruimen

Liz Hathway: Kijken met Nieuwe Ogen: Het Derde Huis, de Godin en de exaltatie van de Maan

In astrologie valt geloof onder het negende huis, daarmee wordt bedoeld, de geïnstitutionaliseerde religie die meestal een patriachale karakter heeft.  Nog steeds denken veel mensen aan een (mannelijke) God als ze aan religie denken. Al minstens sinds de tijd van Manilius (1e eeuw na Christus), viel de Godin onder het derde huis en in haar lezing probeert Liz de religieuze waarde van het derde huis en ’the sacred feminine’ (het heilige vrouwelijke) te herontdekken. Communicatie, kranten, boodschappen, boodschappers, enz. vallen onder het derde huis, waarin de Maan verhoogd staat. Welke invloed heeft de Maan op ons manier van communiceren? Liz gaat de intuitieve rol van de Maan in communicatie onder de loep nemen.

Liz Hathway is praktiserende astroloog. Zij heeft het diploma behaald van The Faculty of Astrological Studies in London, en is een gekwalificeerde uurhoek beoefener. (John Frawley school). Liz heeft tevens een Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology en was genomineerd voor de 2015 ‘Beste Scriptie’ prijs.

Faye Blake: Advies van de Godin: Ceres als metafoor voor gedurfde vrouwelijk energie

Faye’s interesse in Ceres werd gewekt toen zij op 24 augustus 2006 gevorderd werd tot dwerg planeet. Na twaalf jaar onderzoek, is zij tot de conclusie gekomen dat Carl Jung gelijk had toen hij over Ceres schreef:  ‘Je verbinden met de figuur van Ceres betekent vervolgd worden, beroofd worden, verkracht worden, er met je verstand er niet meer bij kunnen, razen en rouwen, om daarna alles terug te krijgen en opnieuw geboren te worden.’ Faye’s beeld van Ceres verschilt van die van andere astrologen. Ceres vertegenwoordigt een nieuwe, wijze, sterke, vrouwelijke archetype, die in staat in om NEE tegen mannen te zeggen. In haar lezing, onderzoekt Faye dit nieuwe archetype, en ze daagt ons uit om daarmee verbinding te maken.

Faye voert sinds 1986 een praktijk in Amsterdam als professioneel astrologe en therapeute. Voor 1986 woonde Faye in Londen en Nieuw-Zeeland waar zij haar astrologiestudie begon in de jaren 70. Faye spreekt vaak op internationale congressen, en geeft online trainingen voor o.a Kepler College. Faye is Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology en is auteur van het boek ‘Vocational Astrology: Finding the Right Career Direction’. Op haar blog vind je ook veel artikelen over Ceres:  www.fayeblake.nl/category/ceres/

Workshop: Maximaal 20 deelneemsters
Waar? LUMEN, Nieuwe Keizersgracht 58, 1018 DT Amsterdam
Wanneer? Op 9 december 2018 van 10.30h tot 17h
Kosten? 75 euro inclusief koffie en thee.

Zelf meenemen: Sloffen (in Lumen moet je je schoenen uitdoen). Lunch. Iets dat voor jou het vrouwelijke element van het derde huis representeert.

Inschrijven alléén per hathway77@hotmail.com / Je plek is definitief als het bedrag is overmaakt naar rekeningnummer: NL23ABNA0949614238, tnv Elizabeth Hathway, Amsterdam, onder vermelding van ‘Sacred Feminine workshop’

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Workshops en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *