Liz Hathway Astrologie: Reflectie – Halloween’s grote water driehoek

Liz Hathway Astrologie: Reflectie – Halloween’s grote water driehoek

De week begint met een Mercurius/Jupiter conjunctie in Schorpioen. Als vaste teken met veel innerlijke kracht, is de Schorpioen niet bang om de confrontatie met anderen aan te gaan. Schorpioen kan heel zwart / wit in het denken zijn, alles of niets. Hij kan dingen verborgen houden, maar net zo goed de waarheid over dingen onthullen. Jupiter gaat over de ‘big picture’ en Schorpioen schroomt niet om feiten te presenteren die ons een ongemakkelijk gevoel kunnenn geven. De krantenkoppen vandaag en morgen zullen zeker interessant stof opleveren. Schorpioen gaat o.a. over belastingen, geld, fatsoenregels en schandalen. Waar valt de conjunctie in je eigen horoscoop? Je zou je zelf op dit gebied eens grondig kunnen ondervragen.

Liz Hathway is een astroloog met meer als 30 jaar ervaring. ‘Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verrassende inzichten.’ Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op om meer informatie over mijn diensten te krijgen: hathway77@hotmail.com

Liz Hathway Astrologie: Reflectie – Halloween’s grote water driehoek

Op dinsdag staat Venus in Schorpioen vierkant de knopen as in Leeuw/Waterman – en op woensdag staat zij opposiet Uranus. Relaties staan op scherp omdat eigen belang in conflict met het belang van de ander (of de groep) staat. Gezien het feit dat zowel Venus als Uranus momenteel retrograde lopen, is het laatste woord nog niet over gesproken. Op woendsag keert Venus terug in de Weegschaal – en zij gaat direct in 26 Weegschaal op 17 nov. 2018. In tegenstelling tot Venus in Schorpioen, wil Venus in Weegschaal in ieder geval onderhandelen en een compromis zoeken. Op 6 november keert Uranus terug in Ram – en de laatste Venus/Uranus oppositie valt op 1 december, met beide planeten in de zgn. kritische (d.w.z. de laatste graad van een teken) graden. Venus staat op springen en heeft een definitief overgangspunt bereikt, haar rol in Weegschaal is volledig uitgespeeld, en dit kan consekwenties hebben. De engelse PM, Theresa May (een Weegschaal) schoot bij mij in gedachten binnen. Zal zij een nieuwe verkiezing uitroepen?? Het zou best kunnen. Of wordt zij uit ambt gezet. Het voelt alsof ’time is running out’.

Liz Hathway Astrologie: Reflectie – Halloween’s grote water driehoek

Op Halloween ochtend vroeg, is er een grote water driehoek. De Maan staat in Kreeft, Mercurius/Jupiter in Schorpioen en Chiron in Vissen. Deze driehoek valt vlak voor Mercurius in Boogschutter komt te staan. Volgende week, op 8 november, maakt Jupiter zelf ook de overstap uit Schorpioen naar Boogschutter. Zo’n jaar geleden schreef ik over Jupiter in Schorpioen: ‘We worstelen nu met de grote levensthemas, leven, dood, het geweten, de verlossing, zonde, herboren worden, in het reine komen met onszelf, openbaringen. Waar Jupiter in Weegschaal de balans heeft bewaakt – met Jupiter in Schorpioen moeten we met onszelf in het reine komen. Schorpioen heeft met onze diepte begeerten te maken. Hoe ver willen wij gaan om die verlangens te bevredigen?’

Deze grote water driehoek, vallend op Halloween, of in de Keltische kalender Samhain, is van betekenis. Deze dag viel als het ware tussen twee werelden in. Het was een open ruimte dat aan het einde van het oude en aan het begin van het nieuwe jaar stond. Het was de dag dat de overledene de kans kregen om de levenden op te zoeken. Op deze dag was de vlies tussen heden en toekomst, tussen leven en dood zo dun dat de geesten los konden komen en zich met de levenden konden mengen.

Zelf kennis en zelf reflectie gaan samen  en mijns inziens is het cruciaal om te reflecteren over de invloed die Jupiter in Schorpioen / Chiron in Vissen op jouw leven heeft gehad. Hoe is jouw leven veranderd? Wat heb je los kunnen laten? Ben je in het reine met jezelf gekomen? Momenten van bezinning zijn schaars en dit is een prachtig moment. Probeer dus wat rust en ruimte voor jezelf te creëren.

Ik wens jullie een top week. Wil je informatie over je eigen horoscoop of wil je meer weten over je eigen relatie? Voor informatie over alle diensten, schroom niet om mij te mailen. Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Reflectie – Halloween’s grote water driehoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *