Bekende Nederlanders: Horoscopen Epke Zonderland & Francine Houben

Bekende Nederlanders

Gisteren won Epke Zonderland opnieuw goud in de Wereld Kampioenschap gymanstiek. Ik heb zijn oefening op de rekstok gistermiddag gevolgd. Fantastisch. De avond ervoor, zag ik een mooi programma over de architect Francine Houben. Zo komen voor het eerst in een hele tijd, twee nieuwe horoscopen in mijn rubriek ‘horoscopen BN’ers’. Ik heb van geen van beide de exacte geboorte tijd – dus beide horoscopen zijn voor 12.oo uur ’s middags getrokken. (Image kwaliteit verbetert als je op de image klikt).

Horoscoop Epke Zonderland

Ongeacht het huis, staat de Zon in Ram hier heel mooi bij. De Zon is beheerd door Mars in teken van exaltatie, Steenbok. Mars staat dus heel sterk en verhoogt de Zon. Deze wederzijdse receptie maakt ambitieus maar ook zeer hardwerkend. Er is ‘drive’. Jupiter staat in eigen teken Vissen – en ongeacht de geboorte tijd – staat de Maan in Kreeft. Mercurius is in Vissen. Vissen is een beweegelijk teken – en wauw – EZ beweegt. Het is de combinatie van ‘zuiver turnen’ maar ook flexibiliteit. Volgens een commentator op de beeb – beslist Zonderland ’ter plekke’ welke precieze combinatie hij gaat uitvoeren. Hij zou veel op gevoel doen. De horoscoop spreekt dit niet tegen. Venus is ook geweldig in Stier. Vijf van de tien planeten staan in eigen teken of exaltatie tegen…. Mooi. Gisteren stond Jupiter driehoek zijn Mercurius, Saturnus stond bovenop de Neptunus/Mars conjunctie. ‘Dream come true’.

Horoscoop Francine Houben

In verband met de opening van de grootste theatercomplex ter wereld in Taiwan, zag ik een documentaire over de architect, Francine Houben. Er was ook een interview met haar thuis in Rotterdam – en met haar partner Hans Andersson. Hij vertelde vol bewondering over de gave van zijn vrouw om al vanaf de inceptie een gebouw als een ‘geheel’ te zien. ‘Zo moet het worden’. Ik dacht al kijkend aan een sterke Saturnus – en dat heeft zij natuurlijk: Zon in Kreeft staat driehoek Saturnus. Echter, wat nog meer opvalt is de nauwe conjunctie tussen Venus en Mercurius in Tweeling. Venus gaat om het ‘moois’ en Mercurius in Tweeling heeft enorm veel talent om dingen te verbeelden en onder woorden te brengen. Wat mij ook opvalt is dat haar ‘opmars’ begon begin jaren tachtig ( in 1981 won ze de prijsvraag jongerenhuisvesting Rotterdam, samen met twee medestudenten). In die tijd was haar Venus/Mercurius conjunctie sterkt in beeld, omdat het DE plek was waar de Zon/Venus conjuncties vielen. Elke 9.5 maanden staat Venus conjunct de Zon en als we de conjuncties volgen, zien we een patroon, de zgn. Venus ster. De punten van de ster verchuiven heel langzaam achterwaarts door de dierenriem, bijvoorbeeld in 1960, verschoof een van de sterpunten van Kreeft naar Tweeling. Super leuke vrouw. Nogmaals een 12.00 horoscoop.

Drs.Liz Hathway, MA in ‘Cultural Astronomy and Astrology‘,  is een astroloog met ruim 30 jaar ervaring en veel passie voor het vak. Iedereen weet dat een astroloog horoscopen maakt –  maar astrologie kan zoveel meer voor jou betekenen. Zoek je een origineel kerst of verjaardagscadeau? Stuur een email voor details: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen beroemdheden, horoscopen BN'ers en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Bekende Nederlanders: Horoscopen Epke Zonderland & Francine Houben

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *