Liz Hathway Astrologie: Bumper Eclips op zondag, een knallend astrologisch begin aan 2019

Bumper Eclips op zondag, een knallend astrologisch begin aan 2019

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar !! 2019: Een jaar waarin er veel moois op de agenda staat 🙂 In deze blog, een korte blik vooruit – en een link naar mijn engelstalige vlog – ‘a bird’s eye view of 2019′.

 

Bumper Eclips op zondag, een knallend astrologisch begin aan 2019

Januari: Kort na middernacht, op nieuwjaarsdag – maakte Mars zijn entree in Ram. Belangrijke sleutelwoorden hiervoor zijn: dapper, strijdlustig, doorbrak, ’the warrior energy’. De spirituele strijder die de ziel versterkt. De perfekte energie eigenlijk, voor wie zijn/haar goede voornemens voor het nieuwe jaar wil verankeren. Ram staat voor het nieuwe richting en deze thema loopt als een draad door het hele jaar. Veel astrologen hebben het over 2020- alsof 2019 een non-event is. Mijns inziens, klopt dit beeld niet. Met Jupiter vierkant Neptunus, en Saturnus sextiel Neptunus, wordt 2019 een nogal mystiek, mysterieus jaar – en daar hou ik van.

Bumper Eclips op zondag, een knallend astrologisch begin aan 2019

Jupiter vierkant Neptunus, heeft met onze spiritueele of politieke aspiraties te maken: het versterkt de behoefte in ons om een leven van betekenis te leiden. De vierkant in de beweegelijke tekens maakt wel rusteloos van geest, zoekend, en ontevreden met wat we al bereikt hebben. Neptunus is nirvana, de sirene die ons verleidt, de muze die ons inspireert, de droom, de fantasie die de werkelijkheid overtreft. De vierkant zorgt voor vrijving en voor ontevredenheid met ‘wat is’. De vierkant doet men streven naar meer, naar meer gelijkheid, meer vrijdheid, meer rechtvaardigheid, meer erkenning enz. Dat in 2019 elke Jupiter/Neptunus vierkant door een Saturnus/Neptunus sextiel gevolgd wordt – laat zien dat sommige van onze dromen de aarde raken, kunnen wortels schieten. Dus…”Dream Big in 2019 – but remember TO KEEP IT REAL”. De eerste Jupiter/Neptunus vierkant is op 13 januari en de eerste Saturnus/Neptunus sextiel is op de 31e.

Op 6 maart, maakt Uranus zijn definitief overstap naar Stier – als je meer hierover wil weten, volg de link. Uranus gaat direkt op 6 januari in 28 Ram 36.

Bumper Eclips op zondag, een knallend astrologisch begin aan 2019

Op zondag 6 januari, valt de eerste eclips van het jaar, een zonsverduistering in 15 Steenbok 25. In de eclips horoscoop, staat Mercurius begin Steenbok & OOB∗  – en Uranus is stationary direkt !!!!. Wat een cocktail ! Uranus is een hoger oktaaf van Mercurius en Mercurius staat vierkant Saturnus. De Zon en Maan zijn tijdens de eclips conjunct met Jupiter in Boogschutter bij antisicion (oftwel spiegelpunten in het Nederlands∗). Dream Big – omarm de geestelijke uitdaging – maar blijf met beide benen op de grond, want Steenbok is de energie van keihard knokken. Mercurius/Saturnus = een moeilijke bericht? een vervelende medeling? Niet uit je woorden kunnen komen? Of iemand dmv woorden, kapot willen maken? Hoe dan ook…. met Mercurius OOB en Uranus stationair – en Jupiter van achter de schermen heel sterk in beeld – heb vertrouwen. Kies je pad en houd je hoofd bij de les. Denk eraan, eclipsen zijn net schijnwerpers. Gedurende de hele periode dat de Noordknoop in Kreeft en de Zuidknoop in Steenbok staat, worden de huizen en planeten in deze tekens – onder het vergrootglas gelegd. Eclipsen zijn de energie van de grote schoonmaak. Als de zon verduisterd wordt, sta je dichterbij je Maan zelf. Je kunt haar scherp aanvoelen waar je akties niet meer overeenkomen met je diepere liggende overtuigingen. Zit je ook de laatste tijd je af te vragen wat je persoonlijke groei in de weg staat ? Een zonsverduistering biedt je de gelegenheid aan om naar je innerlijke motieven te kijken, naar de essentiele dingen in je leven die misschien verwaarloosd worden. Welke kanten van je persoonlijkheid zijn authentiek en welke niet?

Ik geniet ontzettend veel van het ‘vloggen’ in het engels- maar heb dikwijls het gevoel gehad in 2018 – dat ik mijn trouwe Nederlandstalige lezers verwaarloosd heb. Dank jullie wel voor alle steun. Een van mijn goede voornemens voor 2019 is om eens per maand een goede Nederlandstalige blog te schrijven, en mijn newsletter op vaste tijden te versturen. Voor wie meer astrologie wil zien en horen, raad ik ook de astrologieblog Facebook group aan. Nogmaals .. de allerbeste wensen voor een gezond en gelukkig 2019.

Liz Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)

Liz Hathway is een astroloog met meer dan 30 jaar ervaring. ‘Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verrassende inzichten.’ Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op om meer informatie over mijn diensten te krijgen: hathway77@hotmail.com

(* Antiscia komt van het Latijns en betekent ‘schaduw’. Dit is een zeer oude techniek, waarbij de planeten worden ‘gespiegeld’ over de 0 graden Kreeft/Steenbok as. Een planeet op 1 graad Kreeft – heeft zijn antiscia punt op 29 Tweeling. Voor wie hier meer over wil weten, heb ik net deze Nederlandstalige antiscia reader gevonden, die heel duidelijke het uitleg geeft.”
(∗Mercurius is OOB van 2-18 januari)

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Bumper Eclips op zondag, een knallend astrologisch begin aan 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *