Liz Hathway Astrologie: Zon conjunct Pluto

Venus in Boogschutter !!!!

Vanaf vandaag staat Venus in ‘fun loving’, vrijheidslievend, spontaan, energiek, enthousiast, rusteloze, Boogschutter. Waar Venus in Schorpioen hunkerde naar een langetermijnverbintenis – iets van ’tot de dood ons scheidt’, Venus in Boogschutter is nog lang niet klaar om het ‘ja’ woord te geven. Zij wil eerst een groot avontuur beleven, op reis gaan, met elkaar samen iets spannends doen. Wellicht komen haar dromen nu ook uit. Venus holt achter Mars in Ram aan. Dit is vuur en vlam ! De twee planeten komen in al hun passie en enthousiasm bij elkaar op 18 januari. De love affair van 2019? Zou best kunnen.

Liz Hathway is een astroloog met meer dan 30 jaar ervaring. ‘Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verrassende inzichten.’ Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op om meer informatie over mijn diensten te krijgen: hathway77@hotmail.com

Liz Hathway Astrologie: Zon conjunct Pluto

Deze week maakt Mercurius in Steenbok contact met beide malefieke planeten: een vierkant met Mars in Ram op dinsdag – en een conjunctie met Saturnus in Steenbok op zondag. Mars in Ram is uitgesproken, vurig, niet bang om ruzie te maken. Mars in Ram schrikt nergens voor terug. Mars spoort de meer bedachtzame Mercurius aan om in het bres te springen, om keuzes te maken die niet weloverwogen zijn. Mars in Ram is snel, snel…
Mercurius vierkant Mars = woorden als wapens. Met het oog op Saturnus die in de coulissen staat, luidt mijn advies als volgt: ‘zorg dat je geen dingen zegt waar je later spijt van krijgt’. Hetzelfde geldt voor belangrijke beslissingen. Neem de tijd. Onthaasten. Laat je niet door Mars opzwepen noch door Saturnus bang maken.

Liz Hathway Astrologie: Zon conjunct Pluto

Op vrijdag staat de Zon conjunct met Pluto. Pluto staat momenteel in hetzelfde teken als de Zuidknoop van de Maan – maar tevens ook op zijn eigen Zuidknoop in Steenbok. De Zon is de symbool van bewustzijn, van de ‘ik ben hier’, de ‘be here now’ concept. De Zon, bron van al het leven – maakt verbinding met Pluto, de archetype van de onderwereld, het onderbewuste. Pluto is de katabasis – de diepste plek waar we af en toe afdalen. Meestal betreden we dit gebied niet vrijwillig. Vaak zit er een spoor achter van depressie, eenzaamheid of verdriet.
Als de Zon, Pluto passeert, keren we terug naar het licht en naar het leven. Maar wat brengen we terug? Het is alsof we door het leven gaan in een klittenbandjasje: we pikken allerlei dingen op. Ons gedrag is voor een deel aangeleerd, vaak vanuit de familie, het is als het ware met de paplepel ingegoten. Met de Noordknoop nu in Kreeft – en de Zuidknoop in Steenbok, is de tijd rijp om schoon schip te maken, zeker als het om onproductief of zelfs destructief gedrag. Kreeft nodigt ons uit om de goede erfenis, de positieve eigenschappen van onze clan te koesteren – en de negatieve, onproductieve dingen te laten afsterven. Hier veel meer over in mijn YouTube video, de link staat hieronder.

Op zondag valt de eerste van drie vierkanten tussen Jupiter en Neptunus. Deze energie die vrij hectisch voelt, kan ons erg rusteloos van geest maken. Het is alsof Jupiter, Neptunus opzweept. Beide planeten staan in beweegelijke tekens en we zijn overal en nergens. Onzekerheiden? Lege ruimtes? Ach.. die kunnen we zelf wel vullen. Onze fantasie dreigt op hol te slaan. ‘Is het “ja” of “nee”‘ ? Wie het weet mag het zeggen. Feit is, wie nu naar zekerheden hunkert komt bedrogen uit. Deze energie nodigt ons uit om een open geest te hebben, ’to go with the flow’, om de dingen te nemen zoals ze zijn. Ga in gesprek met vreemden. Sta open voor wat er komt. Meer over willen weten? Ik ga dieper in op Jupiter/Neptunus in mijn overzicht van het jaar 2019.

Om eerlijk te zijn, vind ik de tegenstrijdigheid tussen de energie van Mercurius/Saturnus en Jupiter/Neptunus vrij groot. We kunnen er een punt hoofd aan overhouden 🙂

Ik wens jullie een fijne week. Wil je informatie over je eigen horoscoop of wil je meer weten over je eigen relatie? Voor informatie over alle diensten, schroom niet om mij te mailen. Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)
360 Degrees Astrology, Amsterdam
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Zon conjunct Pluto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *