Liz Hathway Astrologie: Over Mercurius conjunct Pluto, lunar eclipsen en relaties

Liz Hathway Astrologie: Over Mercurius conjunct Pluto, lunar eclipsen en relaties

We zitten nu midden in eclips seizoen. Op maandag 21 januari vindt de tweede eclips van het jaar plaats: een maansverduistering in 0 graden 51 Leeuw. Een eclips werpt een soort schaduw – voor en achteruit in de tijd. Dit klinkt misschien wel gek, maar het werkt echt zo. Als de maan verduisterd wordt, in plaats van meer licht te geven (zoals gewoonlijk bij een volle maan) wordt haar licht afgepakt. Symbolisch gezien betekent dit dat we moeten leren vertrouwen te hebben in een diepere bron van wijsheid, een wijsheid die zich in de onzichtbare wereld bevindt. Deze week op vrijdag zien we de eclips thema weerspiegeld in de conjunctie van Mercurius en Pluto. Mercurius is niet alleen de boodschapper der goden, hij is ook de psychopomp die de zielen van overledene naar Hades begeleidt. Er zit veel diepgang in deze conjunctie – maar tegelijkertijd kan het ons ook met onze angsten en onzekerheid confronteren. Het fijne van deze conjunctie is dat het ons in staat stelt een licht te werpen in onze eigen diepte: durven we op onze instinct te vertrouwen? Kunnen we loskomen van oude patronen van denken en doen?  Onder deze conjunctie kunnen we een plan maken of iets op papier zetten (Steenbok maakt de dingen graag concreet). 

Liz Hathway is een astroloog met meer dan 30 jaar ervaring. ‘Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verrassende inzichten.’ Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op om meer informatie over mijn diensten te krijgen: hathway77@hotmail.com

Liz Hathway Astrologie: Over Mercurius conjunct Pluto en belangrijke liefdes relaties

Het is in vele opzichten een spannende of zelfs een romantische week. Op vrijdag staat Venus in Boogschutter driehoek met Mars in Ram. Dit zijn vuur tekens en het lijkt alsof de twee elkaar gevonden hebben. Vuur is gepassioneerd en leeft heel erg in de NU, maar het kan ook egocentrisch, ongeduldig, onbeheerst of onbedachtzaam zijn. Het zou hier zelfs om een stiekem relatie kunnen gaan – waar de vonken van afvliegen. Venus in Boogschutter is uit op avontuur – en Mars in Ram is heel gauw in vuur in vlam. Echter als we even vooruit kijken dan zien we dat de eerst volgende aspect die Venus maakt is een vierkant met Neptunus: bedrog? teleurstelling? Een confrontatie met de werkelijkheid? De eerst volgende aspect die Mars maakt is een vierkant met Saturnus: knokken? verantwoordelijkheid nemen? op de blaren zitten? Nogmaals we zitten midden in eclips seizoen – daarom moeten we met het hoofd bij de les blijven. Alles mag – maar we moeten wel bereid zijn om ervoor te betalen.

Liz Hathway Astrologie: Over Mercurius conjunct Pluto en eclips seizoen

Op zaterdag staat de Zon vierkant met Uranus. Dit voelt als iemand die in de elfde uur voor een andere richting kiest. Plotsklaps omdraaien en voor iets of iemand anders gaan. Uranus is radicaal – van de hak op de tak. Natuurlijk zit er hier ook groei of doorbrak in, maar het is niet geleidelijk, eerder explosief, plotseling, een beetje roekeloos zou ook kunnen. Uranus overvalt of verrast ons.

Liz Hathway Astrologie: Over Mercurius conjunct Pluto en eclips seizoen

Op zondag maakt de Zon de overstap naar Waterman, een lucht teken die vernieuwend en geestig is. Lucht is een element dat ons met elkaar bindt. We ademen allemaal dezelfde lucht. Ik heb het idee dat de tijd rijp is voor een nieuwe visie en voor een ander perspectief. Wat dat betreft, zal de terugeer in maart van Uranus in Stier hartstikke welkom zijn.

Mijn advies voor deze week?  Voordat je belangrijke beslissingen neemt, denk goed na over de gevolgen. Blijf ook bij jezelf en durf op je instinct te vertrouwen.

Ik wens jullie een fijne week. Wil je informatie over je eigen horoscoop of wil je meer weten over je eigen relatie? Voor informatie over alle diensten, schroom niet om mij te mailen. Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)
360 Degrees Astrology, Amsterdam
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Over Mercurius conjunct Pluto, lunar eclipsen en relaties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *