Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Pluto.. Venus driehoek Uranus

Mars vierkant Pluto .. Venus driehoek Uranus

In mijn vorige vlog, heb ik aandacht besteed aan de ‘shut-down’ in the VS – waardoor 800.000 ambtenaren thuis zaten, en geen salaris kregen. De oplossing is gekomen – met Mercurius in Waterman – opposiet de Maan eclips graad. Mercurius heeft inderdaad als een trigger gefunctioneerd.

Mars vierkant Pluto .. Venus driehoek Uranus

Op woensdag, staat Mercurius conjunct met de Zon in Waterman – en de Maan in Boogschutter staat sextiel de Zon. We kunnen goede creatieve invallen hebben, die we ook kunnen uitvoeren! Er is een ‘flow’.

Op donderdag valt de eerste van de drie sextielen die dit jaar tussen Saturnus/Neptunus plaatsvinden. Zoals je kunt zien, vallen deze sextielen steeds na een Jupiter/Neptunus vierkant. Jupiter en Neptunus zijn de oude en nieuwe heerser van Vissen – en beide planeten hebben met geloof, ’the big picture’, met aspiraties, levenslessen enz. te maken. Enderzijds nodigt de Jupiter/Neptunus vierkant uit tot optimisme – anderzijds tot zelf-bedrog. Zelf bedrog? Ja… we kunnen onszelf flink overschatten, en doelen en afspraken maken die niet realistisch zijn.’Dus…. Jupiter en Neptunus nodigen ons uit om grote dromen te koesteren, en de sextiel tussen Saturnus en Neptunus zegt, ‘make it real’, zorg dat je dingen uitvoert: laat het niet bij een droom blijven. Werk aan je dromen, en zorg dat ze zichtbaar worden gemaakt. Dit is prachtige energie.Dromen kunnen werkelijkheid worden.

Jupiter square Neptune: 13 January 2019
Saturn sextile Neptune: 31 January 2019
Jupiter square Neptune: June 16th 2019
Saturn sextile Neptune: 18 June 2019
Jupiter square Neptune: 21 September 2019
Saturn sextile Neptune: 9 November 2019

Mars vierkant Pluto .. Venus driehoek Uranus

Op zaterdag is de energie wat meer gespannen. Mars vierkant Pluto kan agressie oproepen, weerstand, boosheid. Mars in Ram is een factor om rekening mee te houden, van wegens zijn strijdlustige, dappere, kracht – al is dat een stotende kracht in tegenstelling tot Mars in Schorpioen die meer een doorzetterige kracht heeft. Mars in Ram botst nu met Pluto, een planeet die de psychologie van Mars helemaal doorheeft. Pluto kent altijd de zwakke plekken van zijn tegenstanders. Pluto vecht op een andere manier dan Mars. Mars in Ram is nogal naief – Pluto in Steenbok is als het ware een oude rot in het vak. Vanzelfsprekend heeft alles twee kanten. We zouden hier een doorbrak kunnen zien in een situatie die veel te lang stand heeft gehouden. Met de Maan ook conjunct met Saturnus op zaterdag, kunnen we diepe innerlijke kracht zien, wellicht een catharis? Goed. Een vierkant roept wrijving en spanning op – en de energie die door dit proces vrijkomt – moeten we op een goede manier zien te gebruiken.

Op zondag, is er meer ‘flow’. We krijgen de allerlaatste vuur driehoek tussen Venus in Boogschutter en Uranus in Ram, want op 6 maart komt Uranus definitief in Stier te staan. Geniet hiervan. Venus in Boogschutter – Uranus in Ram, het klinkt zo gezellig en heerlijk uitbundig, eigenlijk verdient deze driehoek z’n eigen feest! Eveneens op zondag staat Mercurius sextiel Jupiter –  ideeën, concepten, inzichten. Er valt zeker wat te leren. Mercurius is de student, en Jupiter in Boogschutter is in mijn ogen de beste leerkracht op school – die ook het beste uit zijn studenten wil halen. De lessen die we nu leren, hebben met onze persoonlijke ontwikkeling en groei te maken. Geweldig.

Zondag – laat op de avond – is het feest voorbij. Venus komt in Steenbok te staan. Raad eens aan wie de afwas doet?

Ik wens jullie een fijne week. Wil je informatie over je eigen horoscoop of wil je meer weten over je eigen relatie? Voor informatie over alle diensten, schroom niet om mij te mailen. Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)
360 Degrees Astrology, Amsterdam
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Pluto.. Venus driehoek Uranus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *