Liz Hathway Astrologie: Nieuwe Maan in Vissen, Mercurius retrograde

Deze week is er een heel interessante Nieuwe Maan in Vissen nauw conjunct Neptunus. Deze Nieuwe Maan sluit aan bij een aantal heel belangrijke jaar thema’s. Ik heb het over de sextielen tussen Saturnus en Neptunus en de vierkanten tussen Jupiter en Neptunus. Voor iets meer info hierover zou je ook naar deze oude blog kunnen kijken. Maar eerst Mercurius.

Op dinsdag gaat Mercurius retrograde in de laatste graad van Vissen terwijl Uranus in de allerlaatse graad van Ram staat. Beide planeten staan als het ware aan het bres van iets nieuws en hebben hierdoor de energie van overgang. Uranus neemt de sprong – en komt definitief in Stier te staan (waar hij tot de zomer van 2025 zal blijven), Mercurius in Vissen doet een stap terug en wordt als het ware extra reflectief, extra goed in herkennen wat zich op het gevoelsvlak afspeelt. Met deze energie gaan we dus de Nieuwe Maan tegemoet.

Een Nieuwe Maan signalleert een start, een pril begin van iets, een idee of plan in wording. We moeten de energie van de Nieuwe Maan koesteren, beschermen, om dat gene wat geboren wil worden een groeikans te geven. Waar valt deze Nieuwe Maan in je eigen horoscoop? Hoe stel je de zaken anders voor op dit gebied? Wat eist vernieuwing – waar is er ruimte voor groei?  Deze prachtige Nieuwe Maan staat heel nauw conjunct met Neptunus – waardoor we dingen echt kunnen visualiseren, en een helder beeld kunnen krijgen van waar we heen willen. Zon/Maan/Neptunus samen staan voor verbeeldingskracht XXL. Deze Nieuwe Maan maakt ook verbinding met Saturnus en hier komt het jaar thema in terug, hier komt de opdracht voor het jaar tot uiting: hoe kunnen we onze dromen vorm geven ? Hoe maken we de droom concreet? We staan helemaal open voor inspiratie maar moeten ook zorgen dat we niet te zweverig zijn.

In mijn vlog, besteed ik ook aandacht aan het negatieve van Zon/Maan/Neptunus. Het kan met lekken te maken hebben, met ‘systems failure’, een computer virus, een computer hack, verwarring. De regendrup wordt een vloed. De emoties lopen hoog op. Het verlangen naar iets wat voorbij is. Hoop op zegen.

Dat Mercurius retrograde gaat is een soort geschenk vind ik. Mercurius retrograde maakt altijd reflectief en biedt ons de kans om intern orde op zaken te krijgen. We hebben één Mercurius/Jupiter vierkant achter de rug – en er liggen nog twee voor ons (op 16 maart en 12 april). Door deze opgezweepte energie dreigen we aan informatie stress te lijden, of de bomen door het bos niet meer zien. Als Mercurius op 15 maart conjunct met de Zon staat, komen we veel dichterbij onze eigen kern, of dichterbij ons zelf. We kunnen gevoelsmatig verbinding maken met wat wij (en niet een ander) echt belangrijk vinden. Wellicht met Saturnus in beeld tijdens de nieuwe maan, gaat er een selectie proces van start, met als doel erachter te komen wat nou echt van essentieel belang is, en wat nou écht een goede kans van slagen heeft. Wat moet en mag geboren worden? Met deze ‘kennis’ van waar ons belang ligt, kunnen we onszelf behoeden voor de uitwassen van de Jupiter vierkant, en stappen ondernemen om onze dromen in daden om te zetten.

Ik vind dit een fascinerende New Moon. Ik raad je aan om op woensdag even een minuut er bij stil te staan. Je kunt ook over astrologie met andere geïnteresseerden communiceren, in de Astrologieblog Group op Facebook.

Wil je informatie over je eigen horoscoop of wil je meer weten over je eigen relatie? Voor informatie over alle diensten, schroom niet om mij te mailen.

Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)
360 Degrees Astrology, Amsterdam
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *