Liz Hathway Astrologie: Ontmoetingen tussen Zon/Mercurius en Jupiter/Pluto

Liz Hathway Astrologie: Ontmoetingen tussen Zon/Mercurius en Jupiter/Pluto

De Zon en Mercurius (die momenteel retrograde in Vissen loopt) maken deze week een verbinding met zowel Pluto (een opportunistische sextiel op woensdag en zaterdag) als met Jupiter (een uitdagende vierkant op donderdag en zaterdag). Wat zou dat kunnen inhouden?

Liz Hathway Astrologie: Ontmoetingen tussen Zon/Mercurius en Jupiter/Pluto

De sextiel wordt als een mineur aspect gezien, een soort kleine broertje van de driehoek, en toch kan het een zeer nuttige aspect zijn. Als je energie insteekt, iets ‘voor’ een sextiel doet, kan een sextiel uitstekende resultaten opleveren. Sextielen zijn ook altijd opportunistisch en daardoor super handig. De vierkant daarentegen, confronteert. Het staat als het ware haaks, doet vervelend, en er mee leren omgaan kost altijd tijd, energie, en vooral, levenservaring. Het is nooit eenvoudig – eerder complex. Het is een soort kracht naar kruis idee.

Liz Hathway Astrologie: Ontmoetingen tussen Zon/Mercurius en Jupiter/Pluto

Zo, even over Zon/Mercurius en Pluto. Deze sextiel kan goed voor zaken en handel zijn, omdat het de mogelijkheid biedt om gemeenschappelijke waarden en doelen te vinden. Pluto is een meester in weten hoe mensen in elkaar zitten. Hij begrijpt heel goed wat ons  begeert, of op zijn engels gezegd ‘what makes a person tick’. Pluto voelt aan wat de ander nodig heeft? Weet instinctief wat iemand beweegt. De Zon gaat over het zelf, de kern van wie je bent, en Mercurius heeft te maken met de ideeën en gedachten, die het eigen zelfbeeld in stand houden: Dit ben ik, en zo denk ik over de dingen. Deze sextiel kan duiden op een profijtelijke samenwerking, maar alleen als beide partijen hun eigen grenzen kennen. En dat is de uitdaging. Met zowel Zon als Mercurius ook vierkant met Jupiter, bestaat er een kans dat we dingen beloven die we niet waar kunnen maken. Jupiter in Boogschutter denkt groot, zweept op, en voor dat je het weet, ben je over je eigen grenzen heen gegaan.

Liz Hathway Astrologie: Ontmoetingen tussen Zon/Mercurius en Jupiter/Pluto

We mogen de tijd nemen. Mercurius is momenteel retrograde: er is niets mis met bij jezelf te rade gaan. Mercurius retrograde maakt ook reflectief. Mercurius sextiel Pluto geeft ons een wat meer helder beeld van waar we naar toe gaan, van wat nou echt centraal staat en wat bijzaak kan zijn. Mercurius/Pluto geeft ons de kans om goed gebruik van zelfkennis te maken. Er vindt een proces plaats van sorteren, rangschikken, en we moeten ook naar ons ingevingen luisteren. Een voorlopige hoogtepunt in dit proces vindt vrijdag plaats als Mercurius conjunct met de Zon staat. Onder dit aspect zou een deal in grote lijnen gesloten kunnen worden. Echter, hoe tegenstrijdig dit ook klinkt, kan er nu ook iets wegvallen, iets van tafel worden geveegd, zodat er ruimte komt voor iets anders.

Met Mars ook driehoek Saturnus op donderdag, wie de langste adem heeft, wie volhoudt, en op koers blijft, heeft de grootste kans op succes. Langzaam en zeker wint de race.

Wil je informatie over je eigen horoscoop of wil je meer weten over je eigen relatie? Voor informatie over alle diensten, schroom niet om mij te mailen.

Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)
360 Degrees Astrology, Amsterdam
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Ontmoetingen tussen Zon/Mercurius en Jupiter/Pluto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *