Liz Hathway Astrologie: De Zon in Ram, Venus vierkant Mars

Liz Hathway Astrologie: De Zon in Ram, Venus vierkant Mars

Astrologen geven speciale betekenis aan de Zon’s ingang tot een van de hoofdtekens (Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok). Hoofdtekens willen altijd een nieuwe weg inslaan en zijn bereid desnoods dat ook te forceren. Dit zijn de draai momenten, de perioden van de equinoxen en de zonnewendes – periodes waarin de aarde zich aan universele wetten moet houden, of uit haar baan vliegen. De nul graden van de tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok zeggen dus iets heel fundamenteels over de dynamische relatie tussen de Zon (bewustzijn) en de Aarde (het lichaam, het kunnen waarnemen, m.a.w. de belichaamde geest): deze graden worden niet voor niets aangeduid als ‘de wereld as’ of ‘axis of the world’. Op 18 december 2018, viel er een Volle Maan dicht op de zonnewende. Deze tekst komt uit die blog: ‘Ik ben net door mijn ephemeride voor de 21e eeuw geweest – en dit is de eerste keer in deze millenium dat de Volle Maan bij de winter zonnewende zo dicht op de wereld as valt. In mijn vlog, heb ik het over een krachtige keerpunt, een breuk, een nieuwe richting. Zeker in het weekend zit er best veel ‘power’ in de planeten standen. Of dit ook geldt voor deze specifieke ingres, moet ik nog nagaan, maar ik vind het wel frappant, dat de Volle Maan nu twee keer achter elkaar, zo kort na de Zon ingres in de hoofdtekens plaatsvindt.

 

Liz Hathway is een astroloog met meer dan 30 jaar ervaring. ‘Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verrassende inzichten.’ Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op om meer informatie over mijn diensten te krijgen: hathway77@hotmail.com

Liz Hathway Astrologie: De Zon in Ram, Venus vierkant Mars

Weer hebben we dus te maken met een Volle Maan – dicht op de wereld as. De crisis met de Volle Maan in Weegschaal speelt zich af op het gebied van ‘relaties’. De Ram is zeer wilskrachtig, ‘ik eerst’. Ram zit bomvol creativiteit en durft stappen in het onbekende te zetten. Ram schrikt zich nergens voor terug – durft brokken te maken. Weegschaal daarentegen twijfels, weegt af, is op zoek naar verzoening, vrede, overleg, dialoog. Ram/Weegschaal de as van oorlog en vrede.

Liz Hathway Astrologie: De Zon in Ram, Venus vierkant Mars

De energie rondom deze equinox is heel gespannen. Kort na de Ram ingres en de Volle Maan in 0 graden 09 minuten Weegschaal, staat Venus vierkant Mars. Venus staat momenteel in abstrakt, afstandelijk, vriendelijke Waterman. Venus wil deelnemen aan relaties die niet te persoonlijk zijn, wil een relatie waar er sprake is van een gezamenlijke visie, en waar er sprake is van gedeelde idealen. Venus in Waterman is niet een heel erg gepassioneerde Venus. Mars in Stier daarentegen is sensueel, aards, geduldig, belichaamd, deze Mars is koppig, krachtig en heeft behoefte aan fysieke intimiteit en verbinding.

Op alle fronten, staat de mannelijk/vrouwelijke energie dus op gespannen voet met elkaar.

In mijn vlog van deze week, besteed ik ook aandacht aan Mercurius conjunct Neptunus in Vissen, een aspect die ik in verbinding breng met de doorlopende Jupiter/Neptunus vierkant. Door zijn retrograde gang, koppelt Mercurius, Jupiter/Neptunus weer aan elkaar. Zowel Jupiter als Neptunus zijn met spiritualiteit bezig, met wat ik ’the god thought’ noem, met zingeving, met overkoepelende, hogere visies. Momenteel staan deze planeten haaks op elkaar, er is wrijving en spanning tussen verschillende ‘world views’ of levensbeschouwingen.  De ‘fall out’ van deze verschillende visies, manifesteert zich overal om ons heen. Het is des te meer belangrijk in zulke periodes om de hulp van Saturnus in te roepen. We moeten met beide benen op de grond staan, ons boeren verstand gebruiken: doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. !!!

Liefs,  Liz

 

©Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)
360 Degrees Astrology, Amsterdam
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: De Zon in Ram, Venus vierkant Mars

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *