Liz Hathway Astrologie: Nieuwe Maan in Ram eist geduld

De nieuwe maan in Ram deze week vrijdag – valt in de 16e graad van de Ram. De Sabian symbool hiervoor is ‘natuurgeesten dansend in de ondergaande zon’. De ondergaande Zon symboliseert wijsheid, en de natuurgeesten symboliseren de ‘verbinding met de natuur’. Volgens Dane Rudhyar, gaat deze symbool over de verbinding met het kind in onszelf.

Liz Hathway is een astroloog met meer dan 30 jaar ervaring. ‘Voor mij is astrologie bewezen effectief en ik kom altijd tot verrassende inzichten.’ Wil je zelf meer weten over de invloed van de planeten in je eigen horoscoop ? Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op om meer informatie over mijn diensten te krijgen: hathway77@hotmail.com

De nieuwe maan is altijd een kracht moment, want op dat moment komt er als het ware een nieuwe impuls op. Het is een kiem moment, en daardoor vol potentie. Kijk waar deze conjunctie in je eigen horoscoop valt, want dit gebied is rijp voor vernieuwing en kan een frisse blik, of een andere aanpak gebruiken.

De nieuwe maan valt vierkant Saturnus – en Saturnus geeft altijd vertraging. Saturnus eist zelf-discipline, eist geduld, eist doorzettingsvermogen, eist toewijding (met de nadruk op eist, en op ‘er niet onderuit kunnen komen’). De combinatie Zon/Maan/ Ram is intuitief, snel en geinspireerd. Bij Ram gaat het om de zelf-expressie, de impuls, het durven doen, het voor op de parade lopen. Het soort kind dat ik voor me zie, moet geduld opbrengen – terwijl het zit te trappelen om te beginnen.

Vertraging kan in allerei vormen. Iemand komt te laat, stelt lastige vragen, houdt informatie achter, stelt allerlei eisen, bewust of onbewust de boel tegen houden. De vakman wordt ziek. De reis wordt geannuleerd. Hoe dan ook, de plannen die nu gesmeed worden, zijn nog lang niet goedgekeurd, en daarom is een van de sleutelwoorden voor deze nieuwe maan: GEDULD. Volgende week donderdag is de Zon exact vierkant Saturnus, en op dezelfde dag gaat Jupiter retrograde lopen.

Maar…. Er is nog een sleutelwoord en dat is: visie. Op dinsdag staat Mercurius opnieuw conjunct met Neptunus en vervolgens sextiel met Saturnus op zondag. Mercurius haalt een belangrijke jaar thema aan: het moeten aarden. Als we in verbinding staan met onze eigen aard, kunnen we daarnaa ook onze dromen en verlangens tot uitdrukking brengen. Het koesteren van onze eigen visie en het vertrouwen hebben dat alles tot ons zal komen als het voor ons bestemd is – daar gaat het ook om.

In mijn vlog van deze week, vraag ik ook jullie aandacht voor de workshop Saturnus/Pluto, op zondag 12 mei.  Ik hoop sommige van jullie daar te treffen. We gaan diep in op de thema’s en het belooft een leerzame dag te worden.

Ik wens jullie een super fijne Nieuwe Maan.

Hartelijks Liz

©Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)
360 Degrees Astrology, Amsterdam
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Nieuwe Maan in Ram eist geduld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *