Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Saturnus en Pluto, driehoek Jupiter

Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Saturnus en Pluto, Zon driehoek Jupiter

Mijn excuses dat ik zo laat ben. Hier is mijn kijk op de komende week. Deze week, wat er ook gebeurt, is het belangrijk dat we niet bang worden en dat we ons door niets of niemand laat ontmoedigen. Wellicht lukt niet alles momenteel, maar we moeten steeds opnieuw focussen op wat wel goed gaat. Waarom zeg ik dit? Read on.

Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Saturnus en Pluto, driehoek Jupiter

De Zon staat momenteel in het sterrenbeeld Ram. Een zuivere Ram is een durfal, (soms een waaghals), een inspirator, een baanbreker. Ram wil voorop de parade lopen, is innovatief, en zit vol plannen. In sommige opzichtend doet de Ram mij aan ‘de Dwaas’ van de Tarot denken. De Dwaas is een figuur vol blijheid, die zo begaan is met het leven, zo vol plannen, dat hij de werkelijkheid uit het oog verliest. Op woensdag, staat de Zon vierkant op Saturnus, en Saturnus is de rem, de blok om je been, de aannemer die ziek wordt, de weg die geblokkeerd is, het fundament dat afbrokkelt. Iemand met autoriteit zegt ‘nee’, of ‘nu niet’ of, wijst je op een denkfout. Niet alles is in order. Deze vierkant is frustrerend – want een zegt ‘ja’ en de ander ‘nee’. Er kan wrijving of ruzie ontstaan. Het is daarom heel belangrijk om koel te blijven, goed te luisteren want wellicht valt er toch wat te leren. Een gesprek kan moeiijk maar toch leerzaam en opbouwend zijn.


Workshop Liz Hathway & Faye Cossar ‘Magere Hein ontmoet de onzichtbare man
‘ In 2020 komen Jupiter/Saturnus en Pluto bij elkaar in het teken Steenbok. Deze drievoudige conjunctie heeft het potentiëel om ons, of nog dieper in de materie te trekken, of ons de materie te doen ontstijgen… Er is nog plaats op zondag 12 mei

Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Saturnus en Pluto, driehoek Jupiter

Op de dag van de Zon, Saturnus vierkant, gaat Jupiter ook retrograde lopen. Dit doet mij denken dat langetermijnplannen – moeten worden herzien. Jupiter staat nu in Boogschutter, dus deze ‘herziening’ heeft o.a. te maken met Jupiter beheerde zaken zoals  religie, studie keuze, levensfilosofie, geloofsovertuigingen, reizen enz.  Indien je iets meer over astrologie weet, kun je gaan kijken waar Jupiter momenteel in je horoscoop staat, en ook naar de huizen waar Jupiter over heerst. Dit zijn gebieden die niet per se onder druk komen te staan, maar wel gebieden waar er wat te leren valt. Als Jupiter heer 2 is bijvoorbeeld, dan is de tijd rijp om order op zaken te krijgen m.b.t. financieën. Jupiter wil ons altijd wat leren. Wil graag dat we groeien. Jupiter zegt, ‘neem de tijd’ ‘ga niet te snel’. Jupiter is momenteel in leergierige Boogschutter – en biedt onze de luxe van ruimte.

Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Saturnus en Pluto, driehoek Jupiter

Dit idee van ‘vertragen’ spreekt mij aan. Als ik naar vrijdag kijk bijvoorbeeld, zie ik een wirwar van astrologische draden. Vooral de Mercurius/Jupiter vierkant kan lastig zijn. Communicatie staat onder druk – en de mogelijkheid bestaat dat mensen elkaar niet begrijpen. Jupiter retrograde, Venus en Mercurius in Vissen, Mars in Tweelingen – m.a.w. er zijn veel planeten in beweegelijke tekens. Het moment is niet rijp om hele belangrijke beslissingen te neme. Het is beter om niet te plannen, en ’to go with the flow’. Gelukkig staat Venus in Vissen sextiel Saturnus in Steenbok op vrijdag: wees blij met je oude  vrienden en met je familie. Aan hen heb je niets uit te leggen en dat voelt prettig en vertrouwd.

Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Saturnus en Pluto, driehoek Jupiter

Op zaterdag staat de Zon vierkant Pluto en de Zon is ook vierkant de knopen as. Wees transparant. Wees open en eerlijk. Laat anderen niet voor je rennen. Doe het liever zelf. Op zondag staat de Zon driehoek Jupiter – hallelujah – hallelujah. Eind goed. Al goed. 🙂

Liz Hathway is een astroloog met meer dan 30 jaar ervaring. Schroom niet en neem geheel vrijblijvend, contact op om meer informatie over mijn diensten te krijgen: hathway77@hotmail.com

©Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Saturnus en Pluto, driehoek Jupiter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *