Liz Hathway Astrologie: Pluto Station Retrograde … en heel wat meer

Dit jaar heeft Paas een extra lading, want Saturnus en Pluto zijn bijna conjunct met elkaar. Saturnus de planeet van de dood, conjunct met Pluto de planeet van de wederopstanding, en de hiernamaals. In de alchemie, is Saturnus de vat, de afgesloten ‘vessel’ of ‘container’ waarin het ‘werk’ plaats moet vinden. Saturnus is ook de schaduw, de delen van onszelf die we niet kunnen of willen accepteren en die we liever op anderen projecteren. Pluto is de onvermijdelijke confrontatie. Pluto haalt de onderste steen te boven en maakt korte metten met die delen van ons karakter die dood of onvruchtbaar zijn. Pluto kan ons in bepaalde richting dwingen. Hij kan dingen van ons afpakken. In kort, met Pluto moet je rekening houden. Hij is krachtig – maar – niet per se malifiek. Uiteindelijk wil Pluto de groei bevorderen, meer niet. Echter, het proces van verandering is niet makkelijk. We kunnen verankerd zijn in familie patronen, of in ons eigen geschiedenis. Steenbok heeft vaak met chronische, of langdurige problemen te maken, zoals verslavingen, of relaties waarin verantwoordelijkheid of afhankelijkheid een rol spelen.  De conjunctie van Saturnus/Pluto conjunctie legt juist dit soort prolbmen bloot. Saturnus/Pluto eist ook geduld, het innerlijke werk kost altijd tijd, en het proces duurt zolang het duurt. Pluto is een buitenplaneet en we hebben sommige innerlijke processen niet in eigen hand, we moeten bereid zijn om ze vrijwillig te ondergaan.

Op woensdag deze week, gaat Pluto retrograde lopen. Volgende week is Saturnus aan de beurt. De reuzen keren naar binnen. De tijd is NU. De tijd te veranderen is NU. Als we naar een zaak zoals de Brexit kijken – dan zien we hoe TIJD en DRUK aan elkaar gekoppeld zijn geweest. De tikkende klok, of bomb. Nu met Saturnus/Pluto retrograde, mogen we even op adem komen. Het is tijd om te reflecteren – want later in het jaar – begint de strijd opnieuw.

Morgen, dinsdag staat de Zon conjunct met Uranus, en het leven wordt – voor even- net een kaleidoscope. Als je naar het leven door de lens van Uranus kijkt – zie je steeds nieuwe vormen en kleuren, niets blijft stil – alles is mogelijk – het leven bevindt zich in het centrum  van een dynamisch veld vol veranderingen. Pluto is wel stationair – waardoor deze Zon/Uranus conjunctie – zich kan uiten als een behoorlijk gek, of briljant, zelfs geniaal daad. Ik ben altijd een beetje huiverig voor die Pluto stations – want de ervaring leert dat ze ‘heavy’ kunnen zijn. We voelen de pijn. Laat ik het maar daarbij laten.

Later in de week – staat Mars vierkant Neptunus. Hier meer over in mijn vlog. Dit is een moeilijk aspect. Enerzijds wel visionair, en hyper sensitief – anderzijds zien we de verslaving, of de aktie die op ontsnappen uit de werkelijkheid gericht is. Hoe dan ook niet de beste tijd om grote beslissingen te nemen.

Lieve mensen, ik laat het hierbij. De Paas brunch is calling. Ik wens jullie een hele fijne Paas. Voor wie zich in de rol van de Sa/Pl conjunctie wil verdiepen, is nog welkom op de 12 mei workshop in Amsterdam. Er zijn nog een paar plekken vrij. Wens je een meer persoonlijke interpretatie, email mij voor details over een persoonlijk gesprek.

Happy Easter 🙂 Liz

Elizabeth Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Pluto Station Retrograde … en heel wat meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *