Liz Hathway Astrologie: Saturnus stationair, Mercurius in de weer

Liz Hathway Astrologie: Saturnus stationair, Mercurius in de weer

Vandaag is Saturnus stationair en in de loop van de dag, gaat hij retrograde lopen. Vandaag hangt er een ‘heavy’ sfeer in de lucht. Je kunt je moe, deemoedig, of ontmoedigd voelen. Saturnus eist zelf-discipline, verantwoordelijkheidsbesef, doorzettingsvermogen en koestert ambitie, standvastigheid, en geduld. Tijd is de wapen van Saturnus. Echter, Saturnus heeft ook met bewustwording te maken, en het is Saturnus die ons dichterbij de werkelijkheid brengt. Met de hulp van Saturnus, leren we onze ware zelf kennen, ‘warts and all’. Vergeet franje, vergeet valsheid, Saturnus is de lood – die we zelf tot goud kunnen smeden.

Vandaag is tevens ook 1 mei – het feest van Beltane – de midpunt tussen de lente equinox en de zomerwende. Beltane – markeert de tijd van het jaar dat de vee weer de polder in gaan. Het woord zelf komt van het Iers en betekent ‘fel vuur’ en is nog altijd een viering dat met vuur verbonden is. Dit komt omdat vuur reinigt en beschermt – en ooit waren vee ons kostbaarste bezit. Beltane is ook een festival dat met vruchtbaarheid te maken heeft, en de meiboom staat hier als symbool voor. Als mesnen om de meiboom dansen, wordt het nieuwe leven dat gaat komen gevierd. De Zon staat momenteel in het sterrenbeeld Stier, en zondag op 00.47 uur, valt er een Nieuwe Maan in dit meest vruchtbare teken. Deze symbolische begin, zien we deze week weerspiegeld in de energie van een prachtige Nieuwe Maan, in het teken waar de Maan zelf verhoogd staat. Mooi. Zondag is een dag om in de tuin te werken, om planten uit te zetten, lekker bezig in de natuur te zijn.

In vele opzichten een drukke week omdat Mercurius druk in de weer is. Mercurius en Mars staan momenteel in wederzijdse receptie, d.w.z. in elkaar’s teken: Mercurius in Ram, Mars in Tweeling. De twee planeten ondersteunen elkaar. Echter, Mercurius in Ram kan zijn mond voorbij praten en haastig in het denken zijn – deze kant van Mercurius kan door Mars gestimuleerd worden. Met Mercurius sextiel Mars en vierkant Saturnus en de knopen as op woensdag, vierkant Pluto op donderdag en driehoek Jupiter op vrijdag, kan alles met een beetje geluk, goed aflopen. Echter, het is veel slimmer om eerst na te denken en dan pas te praten. Omdat Mercurius haast heeft, kan de Saturnus vierkant veel irritatie opwekken. Saturnus vertraagt altijd. De vierkant op Pluto op donderdag is een lichte waarschuwing: met je woorden, vooral geen schade toebrengen.

Dit en veel meer in mijn vlog voor deze week. Ik wens jullie een hele fijne week.

Elizabeth Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Saturnus stationair, Mercurius in de weer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *