Liz Hathway Astrologie: Mercurius conjunct Uranus

De week begint met de Maan in Tweeling – en op maandag maakt Mercurius de overstap na Stier. Vanaf maandag avond, tot woensdag ochtend, is er sprake van een sterke wederzijdse receptie tussen Mercurius en de Maan. Deze twee planeten werken samen, ondersteunen elkaar, schieten elkaar ter hulp. Deze receptie is uitstekend voor het delen van ideeën, concepten; voor het maken van afspraken; voor het sluiten van deals; voor het delen van winst; voor dingen te koop zetten.

Op woensdag – en voor het eerst sinds mei 1942 – komen Mercurius en Uranus bij elkaar in Stier. Uranus wordt een hoger octaaf van Mercurius genoemd. Mercurius vertegenwoordigt de ‘lower mind’ en Uranus de zgn. ‘higer mind’. Hoe dan ook, als deze twee planeten conjunct staan,  kunnen ze elkaar overtreffen in het vinden van creatieve oplossingen voor ingewikkelde problemen. De conjunctie vindt woensdag plaats, daags na de Nieuwe Maan in Stier (op zondag 5 mei). Dit is een sterke impuls, een krachtige ‘begin’ energie. De tijd is echt rijp om nieuwe wortels te schieten.

Vandaag is mijn artikel over Saturnus/Pluto en de 2020 conjunctie verschenen op de CIA website.
Mededeling: De Saturnus/Pluto workshop van aanstaande zondag is helemaal uitverkocht. Gezien de belangstelling, komt er in september een herkansing.
Wil je persoonlijk visie op deze conjunctie in je eigen horoscoop? Schroom niet om mij te mailen. Hartelijks, Liz


Mercurius loopt nu wel door Stier – en Stier vraagt altijd de nodige geduld en doorzettingsvermogen. Stier is een teken die dingen in de eigen rustige tempo doet. Maar wat de Stier ook wil, is vooruit komen. Met de Zon en Mercurius in Stier, gaan we dus actief op zoek naar de juiste middelen om ons verder te kunnen helpen. Aarde wil altijd praktische resultaten zien.

In mijn vlog, heb ik het deze week ook over de moeilijk aspectering van de vrouwelijke planeten, Venus en de Maan. Hier zijn de aspecten op een rij:

Op dinsdag:
Maan vierkant Neptunus – laat je niet afleiden, hou koers (denk aan Jason en de Argonauten, de sirenen en de rotsen !)
Venus vierkant Saturnus en de knopen as: de nieuwe richting die we inslaan, zou kunnen betekenen dat we afscheid van iets of iemand moet nemen, of dat we het verleden moeten loslaten. Dit kan ook dierbare mensen, en vrienden zijn. Aan het nieuwe hangt er een prijskaart.

Op donderdag:
Staat de Zon sextiel Neptunus – heel creatief, gekoppeld aan zachte, vergevingsgezinde energie
Venus driehoek Jupiter: er is optimisme – en met Jupiter retrograde – geldt dit zeker op het gebied van relaties. Wat retrograde loopt – keert terug
Venus vierkant Pluto: tja… maar eerst moeten we alle hoop opgeven. Dat is een vereiste. Maar in feite, gaat het telkens om de liefde – want alleen de liefde kan de Pluto test overleven.
Vervolgens staat de Maan opposiet Saturnus: Afscheid, knokken, emotioneel isolatie of eenzaamheid. Beide planeten staan super sterk in hun eigen teken – maar kijken naar een situatie vanuit een geheel ander perspectief. De Maan in Kreeft is emotioneel en kan afhankelijk zijn, Saturnus in Steenbok, is bere sterk maar emotioneel afwezig. De kosmos daagt ons uit om los te laten, tot rust te komen, en goed voor onszelf te zorgen.

Op zaterdag:
Saat de Maan opposiet Pluto – wat overleeft heeft waarde.

Op zondag:
Staat de Zon driehoek Saturnus, dus wie zijn huiswerk gedaan heeft, krijt een goede cijfer 🙂

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Mercurius conjunct Uranus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *