Liz Hathway Astrologie: Venus conjunct Uranus in Stier, Volle Maan in Schorpioen

Venus conjunct Uranus in Stier, Volle Maan in Schorpioen

Deze week op zaterdag – om 18.17 Nederlandse tijd – staat Venus voor de eerste keer conjunct met Uranus. Wauw. Vorig jaar toen Uranus in Stier kwam te staan, stond Venus in Tweeling, opposiet de Galactic Center – maar nu gaat het echt gebeuren. Venus is de Godin van de liefde, van de oorlog en van de vrede. Venus is de jonge vrouw die in al haar kracht, het nieuwe (Uranus) tegemoet gaat. Stier is zeer zintuigelijk, warm, creatief en ontvankelijk. Stier is het meest aardse teken – en Uranus de oude god van de Hemel – komt nu naar haar toe, zoekt haar als het ware op in haar teken. Dit is een bevruchting tussen hemel en aarde, tussen lichaam en geest – en het vindt plaats op de dag van de Volle Maan in Schorpioen.

Venus conjunct Uranus in Stier, Volle Maan in Schorpioen

De Volle Maan valt eveneens op zaterdag, maar later op 23.12 Nederlandse tijd, in 27 graden 39 Schorpioen. Terwijl de natuur in volle bloei staat -herinnert de Schorpioen Maan ons aan het verval. Schorpioen is een herfst teken. Alles wat rijp en in volle bloei staat – staat tegelijkertijd aan het bres van een nieuwe fase.  Schorpioen kondigt die verandering aan. Het kind moet moeder’s buik verlaten. Het ziel moet het lichaam los laten. De volle kracht van de lente gaat over in de belofte van de zomer. Het nieuwe is door het oude omhuld. De Volle Maan is de ontmoeting tussen het bewust en het onbewust en symbolisch gezien- brengt het licht in een landschap dat bij het begin van de cyclus, bij de Nieuwe Maan donker wordt. Het is vaak ook een tijd van confrontatie en van crisis, en zeker met Mars in Kreeft (vanaf donderdag) kunnen onze (zowel positieve als negatieve) emoties opborrelen. Vanzelfsprekend, krijgen we de meeste moeite met de emoties die altijd onderdrukt zijn geweest. Daarom is het belangrijk om te onthouden: ‘if we reject it, we project it’.

De Voor mensen die goed engels lezen, is er vorige week een artikel van mij over Saturnus/Pluto verschenen op de website van de Cosmic Intelligence Agency. Wellicht vinden jullie het interessant om te lezen. Het gaat met name over Pluto als onzichtbare kracht en welke inzichten we tot dus ver hebben – als het over zijn rit door Steenbok gaat.

Venus conjunct Uranus in Stier, Volle Maan in Schorpioen

Van kinds af aan, leren (vooral meisjes) dat bepaalde emoties, zoals afgunst, jaloezie, woede, verdriet enz. niet welkom zijn. Deze moeten we verstoppen. Met als gevolg dat als deze emoties eindelijk een keer uit de kast mogen komen, ze als primitief of onwelkom aanvoelen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat deze ‘onzichtbare elementen’ van onze persoonlijkheid’ geen kans hebben gehad om zich op een gezonde manier te ontwikkelen. Onder deze Volle Maan – op de dag van Venus conjunct Uranus in Stier – kunnen we (en dan heb ik het met name over vrouwen) een krachtige verbinding met onze onderbuik maken, en een nieuwe relatie met onszelf aangaan. Het integreren van deze emoties, zal uiteindelijk heel veel energie en innerlijke ruimte vrij maken.

In mijn vlog van deze week – besteed is ook aandacht aan de grote driehoek in de aarde tekens – die het mogelijk maakt een heel constructieve week te leiden.

Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken en kan je inzicht in je leven geven. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com
Wenst u een consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype te boeken ? Sms: 06-54721123 (korte consulten al vanaf euro 55,= incl. btw)

Elizabeth Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Venus conjunct Uranus in Stier, Volle Maan in Schorpioen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *