Liz Hathway Astrologie: Zon in Tweeling en Mercurius in Cazimi

Lieve lezers,

Een dag later dan normaal… komt mijn kijk op de komende week. Precies nu – en tot 20.43 vanavond (21 mei) staat de planeet Mercurius in cazimi. Klinkt mooi niet waar? Cazimi, wat betekent dit.

Planeten die dichtbij de Zon komen te staan, kunnen niet meer gezien worden. Als we te lang in de Zon kijken worden we blind. Een planeet die dicht bij de Zon staat moet meestal iets van zijn eigen kracht inleveren, want hij wordt onzichtbaar gemaakt. Ik zeg meestal – want als Mercurius in Tweeling staat – en de Zon ook – dan is de Zon de gast van Mercurius. Dat maakt een verschil.

Dit zijn de regels. Een planeet binnen 8 graden 30 minuten, van de Zon staat verbrand (de planeet moet wel in dezelfde teken als de Zon staan)
Een planeet binnen 17 graden van de Zon  staat “under the Sun’s beams” (de planeet moet wel in dezelfde teken als de Zon staan)

En dan is er cazimi. Cazimi is het moment dat een planeet in het hart van de Zon staat.  Een planeet is in cazimi als het 17′ (dat is, zero graden en 17 boog minuten) verwijderd is van de Zon. Op dat moment, is het alsof je een adviseur bent, die in de oor van de Koning kan fluisteren. De planeet in cazimi krijgt “power” en invloed. Het versterkt de desbetreffende planeet aanzienlijk. Natuurlijk is cazimi van korte duur, en als de planeet uit het hart van de Zon komt, staat hij in eerste instantie verbrand. Echter, de Zon is momenteel in Tweeling, dat wil zeggen, hij is door Mercurius beheerd!!

Drs. Liz Hathway, Master of Arts in ‘Cultural Astronomy and Astrology,  is een astroloog met ruim 30 jaar ervaring en veel passie voor het vak. Iedereen weet dat een astroloog horoscopen maakt –  maar astrologie kan zoveel meer voor jou betekenen. Lees hier een klein overzicht van mijn diensten.

 

De Zon staat inmiddels in Tweeling en Mercurius ook. Mercurius in Tweeling is enorm intelligent, helder en soepel van geest. Hij weet verbanden te leggen, brengt het gesprek op gang, introduceert nieuwe ideeën en concepten. Mercurius in Tweeling is goed voor handel, bedrijvigheid, en het maken van nieuwe contacten. Mercurius in Tweeling houdt van roddel maar ook van informatieve gesprekken. Hij is een  doorgeefluik, super speels en snel van begrijp. Tegelijkertijd kan Mercurius in Tweeling ook iets vluchtigs hebben, kan snel afgeleid zijn, of zich gauw vervelen bij oponthoud. De wind moet als het ware waaien – want  Tweeling is boven alles, een beweegelijk teken. Verandering en de ruimte hebben om te verandering, is heel belangrijk voor dit lente teken.

Pak je kansen vandaag. Stuur die email. Leg contact. Open je hart. De Zon heerst over het hart – en Mercurius richt nu zijn pijl direkt op het hart. Remember ‘words have the power to move’.

Deze week zien we dus een overgang. De behoefte aan struktuur, zekerheid, standvastigheid, koppigheid, de eigenschappen die voor de Stier zo kenmerkend zijn – maken plaats voor een meer soepele houding. Er kan onderhandeld worden. Er komt een energie uitwisseling op gang waarbij verandering mogelijk worden gemaakt. Iets wat lang stil heeft gezeten, komt tot beweging.

Op woensdag komt Mars in Kreeft in sextiel met Uranus te staan. Een sextiel maakt ook groei mogelijk, het brengt kansen. Mars in Kreeft maakt hoog sensitief; hij komt op voor zijn eigen familie, clan, en voor de mensen die bij hem horen. Mars in Kreeft is op zijn hoede en beschermt wat van ‘hem’ is. Uranus daagt hem uit. Uranus zegt ‘doe het anders’. Verruim je blik. Als je blijft handelen zoals je altijd hebt gehandeld, komt er niets nieuws op je pad. Uranus is de ‘great awakener’. Deze sextiel vindt plaats een dag na Mercurius cazimi. Dat vind ik, op zich al super interessant. Dit en meer in mijn vlog voor deze week.

Fijne week allemaal. Liz

 

Elizabeth Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Zon in Tweeling en Mercurius in Cazimi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *