Liz Hathway Astrologie: Mars en Mercurius driehoek Neptunus, Saturnus sextiel Neptunus

Mars en Mercurius driehoek Neptunus, Saturnus sextiel Neptunus

Mijn weekhoroscoop is een dag later dan normaal en ik ga gelijk beginnen met de belangrijkste trends. Gisteren (maandag) stond de Zon in Tweeling opposiet Jupiter in Boogschutter. Je zou kunnen zeggen dat Jupiter de Zon uitdaagt. Een oppositie veroorzakt stress en spanning en kan tot grensoverschrijdend gedrag leiden. Zo kunnen we in bepaalde dingen te ver gaan, denk aan roekeloos of genotzuchtig gedrag. Het is wel zo, dat spanningsaspecten meerdere kanten hebben, en zo’n Zon/Jupiter oppositie kan ons ook uitnodigen om de ‘big picture’ te zien.

Drs. Liz Hathway, Master of Arts in ‘Cultural Astronomy and Astrology,  is een astroloog met ruim 30 jaar ervaring en veel passie voor het vak. Iedereen weet dat een astroloog horoscopen maakt –  maar astrologie kan zoveel meer voor jou betekenen. Lees hier een klein overzicht van mijn diensten.

 

Mars en Mercurius driehoek Neptunus, Saturnus sextiel Neptunus
Later in de week, komt Mars sterk in beeld. Mars in Kreeft maakt emotioneel of licht geraakt. Vooral mensen met radix planeten in Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok kunnen hier last van hebben. Gezien in het licht van maandag’s Zo/Ju oppositie-  kan een situatie uit de hand lopen, denk bijvoorbeeld aan driftig of agressief gedrag, of aan ruzie-achtige dingen.

Mars en Mercurius driehoek Neptunus, Saturnus sextiel Neptunus
Op vrijdag maakt Mars een reeks aspecten. Hij staat driehoek Neptunus, conjunct met de Noordknoop, en opposiet Saturnus. Saturnus is momenteel in Steenbok, het teken waar Mars verhoogd staat, daarnaast staat Saturnus ook momenteel op de Zuidknoop van de Maan. Saturnus is zowel de rem als de grens.  Saturnus zegt,’STOP!  leer van de fouten die je in het verleden gemaakt hebt’ . Saturnus zegt, ‘neem een stap terug, laat de ander niet op jouw rode knop drukken’. Saturnus is de leermeester, die zegt, in plaats van snel en impulisief te reageren, is het veel beter om de tijd te nemen om te responderen. Saturnus vertraagt de boel, zodat we een kans krijgen dingen beter te overzien en uiteindelijk, met  Mars op de Noordknoop, de kans krijgen om te groeien.

Mars en Mercurius driehoek Neptunus, Saturnus sextiel Neptunus
Echter er is veel meer met Mars aan de hand. Mars staat driehoek Neptunus, een aspect dat extra betekenis krijgt, met name omdat Saturnus binnenkort (18 juni) ook sextiel met Neptunus zal staan. Dit geeft aan dat we het vermogen hebben onze dromen in daden om te zetten. Op zondag zien we ook dat Mercurius driehoek met Neptunus staat. Dus Neptunus is wederom sterk in beeld. “Droomduiding, dagdromen en dromerige types hebben meestal een negatieve connotatie. Ze passen niet in een samenleving waarin productief zijn en alles meemaken belangrijk is, en intuïtie onderdoet voor data en keihard bewijs. Onterecht, vindt Huffington. Want dromen „openen een weg naar andere dimensies, andere tijden, andere delen van onszelf, en naar diepere inzichten die buiten het bereik van ons wakkere bewustzijn liggen”. Dus, ja. Let op je dromen. Schrijf ze op – in plaats van ze te vergeten. Neem ’time out’ als het kan. Ga lekker ontspannen ergens zitten. Ik ga dit weekend naar zee. Heerlijk Neptuniaans.

Mars en Mercurius driehoek Neptunus, Saturnus sextiel Neptunus

Tenslotte, is Jupiter ook vierkant Neptunus op zondag.  Enderzijds nodigt deze planetaire plaatje uit tot optimisme – anderzijds tot zelf-bedrog. Zelf bedrog? Ja… we kunnen onszelf flink overschatten, en doelen en afspraken maken die niet realistisch zijn, We kunnen enorm van deze week genieten – maar het is te hopen dat onze zelf-kennis dermate groot is – dat we desnoods ook ‘nee’ kunnen zeggen.

Dit en veel meer in mijn wekelijkse vlog. Dank jullie wel voor alle steun en aandacht. Lieve groet, Liz

Liz Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Mars en Mercurius driehoek Neptunus, Saturnus sextiel Neptunus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *