Liz Hathway Astrologie: Eclipse seizoen, en over emotioneel volwassen zijn

De zonsverduistering morgen (2 juli) vindt plaats om 21.16 in 10 º37′ Kreeft. Op dat moment slokt de Maan het licht van de Zon op: krachtige energie dus. Eclipsen zijn net schijnwerpers die een gebied (het huis) van de horoscoop, en/of bepaalde planeten in de horoscoop, focus geven. De Maan is de heerser van deze eclips – en al staat de Maan er heel mooi bij in haar eigen teken Kreeft – staan aan de overkant in Steenbok – Saturnus en Pluto op de loer.  Kreeft is gehecht en emotioneel afhankelijk. Kreeft en haar planeet de Maan, symboliseert de moeder, de nest, wat we met de paplepel ingegoten hebben gekregen. Saturnus daarentegen, is de vader, en representeert de basis veiligheid, de wortels, onze statusgevoeligheid, onze verantwoordelijkheidsgevoel enz..  Deze eclips kan diepliggende gevoelens bloot leggen – want het gaat o.a. over de inprentingen van de kindertijd, issues omtrent de basis veiligheid, angst voor verlies, het vastklampen aan oude gewoontes, enz.

Drs. Liz Hathway, Master of Arts in ‘Cultural Astronomy and Astrology,  is een astroloog met ruim 30 jaar ervaring en veel passie voor het vak. Iedereen weet dat een astroloog horoscopen maakt –  maar astrologie kan zoveel meer voor jou betekenen. Lees hier een klein overzicht van mijn diensten.

 

Kreeft/Steenbok vormen samen een as. Deze eclips nodigt ons uit om op onze eigen benen te staan, om volwassen te worden en om in onze eigen emotionele behoeftes te voorzien. Het nodigt ons uit om in verbinding te komen met onze diepste gevoelens, ze te zien en erkennen, en er niet voor te vluchten. Het nodigt ons uit om onze eigen goede moeder en vader te worden, zodat we gevoelsmatig in balans blijven. Water kan alles absorberen, echter, ken je grenzen. Je zelf niet verliezen in de ander. Geef de ander de schuld niet. Probeer wat afstand te houden – zodat je oog hebt voor de situatie en voor wat een ander bij je triggert. Wees volwassen. Gevoel is belangrijk en onder deze eclips treedt het gevoel echt naar de voorgrond. Echter het gaat ook over bewustzijn en volwassenwording. We mogen niet in onze gevoelens wegzakken.

Over dit … en meer in mijn vlog voor deze week.

Fijne week allemaal. Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Eclipse seizoen, en over emotioneel volwassen zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *