Liz Hathway Astrologie: Zon opposiet Saturnus en Pluto

Zon opposiet Saturnus en Pluto

Een dag later dan normaal, maar hierbij mijn kijk op de komende week. Als je een astro-devotee bent, dan weet je dat gisteren Mercurius retrograde is gaan lopen. Ik hoor jullie piepen ‘wat een slap excuse’ :). Echter, Venus was ook sextiel Uranus gisteren – en de vrouwen tennis was dermate spannend – dat ik niet verder kwam dan mijn vlog. Komkommer tijd – maar niet heus. Deze week zitten we tussen twee eclipsen in – maar belangrijker – de Zon staat opposiet Saturnus en Pluto.

Drs. Liz Hathway, Master of Arts in ‘Cultural Astronomy and Astrology,  is een astroloog met ruim 30 jaar ervaring en veel passie voor het vak. Iedereen weet dat een astroloog horoscopen maakt –  maar astrologie kan zoveel meer voor jou betekenen. Lees hier een klein overzicht van mijn diensten. Afgebeeld ‘verjaardagskaart’ met achterop een korte samenvatting van het solaar jaar (collage, hand gemaakt/hand geschreven tekst).

Zon opposiet Saturnus en Pluto

Laat mij toch bij het begin beginnen. Op dinsdag staat Mercurius conjunct met Mars, met als gevolg wrijvingen of spanning in de communicatie. Dit voelt heet aan, combustible, energiek, dynamisch, mannelijk. Echter, Mercurius is niet op tempo, is net retrograde gaan lopen. We moeten in ons achterhoofd houden dat Mercurius terugkeert. Wat we nu zeggen, kan onvoorziene consekwenties hebben, of belangrijker zijn dan we denken. Dus vooral vandaag neem de tijd, niet te snel reageren.  Waarom zeg ik dit? Wel, Mercurius keert terug naar Kreeft en rond 30 juli staat hij in de graad van de maansverduistering van volgende week dinsdag. ‘Mercurius will station here.’

Zon opposiet Saturnus en Pluto

Op dinsdag staat de Zon in Kreeft opposiet Saturnus. Licht en schaduw, warmte en kou, nabijheid en afstand, erbij willen horen en afgestoten worden. De Zon is het leven zelf – Saturnus vertengwoordigt het einde, de laatste halte, d.w.z. het graf. Gevoelens worden tot de oppervlakte gebracht, maar kunnen ook verzwegen of onderdrukt worden. Deze oppositie maakt gedisciplineerd, ernstig, toegewijd – maar is tegelijkertijd aan plichten gekoppeld, en het gevoel van ‘moeten’ in plaats van echt ‘willen’. Opposities – zeker in eclips seizoen – maken ons bewust van wat er speelt. De oppositie kan ook een afstand forceren, of het wetenschap dat wij met een ander ‘niet door een deur’ kunnen. De Zon staat nu rondom de Noordknoop van de Maan – dit wijst op een nieuwe richting, terwijl op donderdag Mars vierkant Uranus staat. Wie zich wil ontwikkelen, zal wellicht het oude moeten loslaten, banden met het verleden, met een mentor, met een autoriteitsfiguur moeten breken. Hoe dan ook, moeten we het NU onderzoeken. Durven dingen onder ogen te zien, en bewust te worden.

Zon opposiet Saturnus en Pluto

Op zondag staat de Zon opposiet Pluto. Pluto neemt ons mee naar het gebied waar alle hoop verloren is. Dit is ‘post-apocalyptic’, het is zoeken door de ruïne en de puin om te kijken wat zich staande heeft gehouden, wat er van een leven, een plaats, een idee, een gekoesterde droom enz. over is gebleven. Pluto kan diep in de bot snijden. En toch stelt Pluto altijd één hele zinnige vraag: Kunnen we weer opstaan? Worden we hierdoor wijzer, rijper, ‘better human beings’? De Zon/Saturnus/Pluto opposities vormen de kern van mijn YouTube vlog, want ze staan op dit moment centraal in mijn eigen ‘journey’.

Zo…. De energie is weliswaar intens – maar daardoor juist zo leerzaam. Wellicht word jij door deze energie gepasseerd. Wellicht heb je geen planeten in de hoofdtekens, of staan Saturnus/Pluto nu driehoek jouw planeten in Stier en Maagd. Het is voor ieder mens anders. Toch staat deze krachtige conjunctie, de knopen, de eclipsen ergens in jouw horoscoop. Een huis, een gebied wordt getriggerd…. iets wellicht om over na te denken. Ik wens jullie een super fijne week.
P.S. Op zondag organiseert Robbert Steer een event in Amsterdam. Ik geef een korte lezing (30 minuten) over de maansverduistering. Zie Club Astro – op Facebook. Er is een heel programma. Robbert behoort tot de ‘jongere’ generatie Nederlandstalige astrologen – en het voelt fijn om dit initiatief te steunen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Zon opposiet Saturnus en Pluto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *