Liz Hathway Astrologie: Schaduw en Licht/ Maansverduistering

Liz Hathway Astrologie: Schaduw en Licht/ Maansverduistering

Morgen vindt er een maansverduistering plaats in 25 graden Steenbok. Tijdens een maansverduistering, valt de schaduw van de aarde over de maan. Dit natuurverschijnsel heeft een symbolische betekenis. De maan symboliseert de emoties, het gevoelsleven, het verleden en hoe we onbewust op situaties en mensen reageren. In de periode rondom een maansverduistering neemt de solaar kracht toe. De grote uitdaging is: terwijl we onder de druk van onze gevoelens staan, toch vanuit de ratio te handelen.
Deze zomer zorgen Pluto en Saturnus rondon de Zuidknoop voor een nogal beladen eclips seizoen. Je kunt ook eclipsen zien als een soort van breuklijn, een scheur, in de natuurlijke order. Het is niet gewoon als het overdag ineens nacht wordt, of dat het licht van de Volle Maan ons wordt ontnomen. Ik zie eclipsen als een punt in een zin, een plek waar we moeten stoppen, moeten pauzeren, en opnieuw inademen. We kunnen ze ook als een ‘re-set’ knop zien. Hoe dan ook, met de Maan in Steenbok rondom Pluto en de Zuidknoop, het is loslaat seizoen. Waar dienen bepaalde gevoelens voor? Wat roepen ze in mij op? Wil ik dit uberhaupt nog? Ben ik deze gevoelens ontgroeid? Een eclips gaat ook over schaduw en licht, over wat we kunnen en willen  zien en accepteren, en wat we proberen eronder in de schaduw te houden.

 

Meer willen weten over mijn diensten en wat astrologie wellicht voor jou kan betekenen ? Schroom niet om mij te mailen. Liz Hathway (hathway77@hotmail.com)

Klik hier voor een kort overzicht van mijn werk.

 

 

Liz Hathway Astrologie: Schaduw en Licht/ Maansverduistering

De planetaire dans is ineens heel intens. Het thema verbinding, wat hoort bij mij, wat was, is, of nog wordt van mij, zien we heel duidelijk terug in de plaatsing van Venus, Zon en vanaf vrijdag ook Mercurius in Kreeft. Tegelijkertijd is er ook een thema rondom verwijdering, verkoeling, en afstand, die met Sat/Plu in Steenbok te maken heeft.

Liz Hathway Astrologie: Schaduw en Licht/ Maansverduistering

Deze week, krijgen de vrouwelijke planeten het meest te verduren. Niet alleen de Maan wordt verduisterd. Venus staat opposiet Saturnus, driehoek Neptunus en vervolgens opposiet Pluto, wat veel touwtrekkerij kan geven. Eerst wil ze niet, dan wil ze wel, dan weer niet. De grenzen worden bewaakt, maar dan ook weer niet. Vooral Venus opposiet Pluto kan woede of onderdrukte emoties met een knal naar buiten doen komen. Deze kunnen een destructieve uitwerking hebben. Pluto is een buiten planeet – en met een Pluto ‘uitbarsting’ weet je nooit waar het schip gaat stranden.

Een week te beleven en om over je intenties te peinzen…… Ik wens jullie een hele fijne week:

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley school)
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron, inclusief link en linkvermelding

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Schaduw en Licht/ Maansverduistering

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *