Liz Hathway Astrologie: Uranus retrograde, Volle Maan, en nog wat …

Liz Hathway Astrologie: Uranus retrograde, Volle Maan, en nog wat…

Vandaag – maandag – begint Uranus zijn retrograde reis door Stier. Het voelt een beetje als een stap voorwaarts twee stappen terug. Gisteren ging Jupiter direkt – vandaag gaat Uranus retrograde. Hmmmmmm. Uranus vertegenwoordigt, de ‘weird’ de ‘strange’, het aparte, de dissidente stem. Uranus vertegenwoordigt de alternatieve realiteit. Het kan best zijn dat er minder ruimte is voor creatieve chaos (Uranus) – en juist meer ruimte voor consensus realiteit (Jupiter). Een ding is zeker, Jupiter in Boogschutter heeft meer oog voor het grotere geheel. Hoe staat het met onze missie? Wat is onze strategie? Welke visie brengt het meeste focus? Hoe kunnen we vooruit komen?

Liz Hathway, Master of Arts in ‘Cultural Astronomy and Astrology,  is een astroloog met ruim 30 jaar ervaring en veel passie voor het vak. Iedereen weet dat een astroloog horoscopen maakt –  maar astrologie kan zoveel meer voor jou betekenen. Lees hier een klein overzicht van mijn diensten. Voor meer informatie, neem contact op met Liz.

Liz Hathway Astrologie: Uranus retrograde, Volle Maan, en nog wat…

Op  woensdag staat Venus in cazimi, Cazimi is het moment dat een planeet in het hart van de Zon staat, d.w.z. het is 17′ (17 minuten) verwijderd van de Zon.  Al is het van relatieve korte duur een planeet in cazimi krijgt “power” en invloed. De exacte conjunctie vindt plaats op woensdag ochtend om 08.07.  Ik zie deze cazimi als een signaal vanuit het hart – om je hart te volgen. Waar ligt je passie? ‘What does your heart desire above all else?’. De Zon gaat altijd over bewustzijn – en Venus in cazimi met de Zon in eigen teken Leeuw (zeker als je planeten in Leeuw hebt staan)- kan een creatieve inspiratie bron zijn.

Liz Hathway Astrologie: Uranus retrograde, Volle Maan, en nog wat…

Op donderdag hebben we Volle Maan in Waterman. Waterman gaat altijd over gemeenschap, over ‘ons’. Het idee van samen zijn wij sterk. Waterman is niet echt ‘familie’ georienteerd (kan wel – maar hoeft niet). Waterman gaat eerder over een gemeenschap van mensen die iets met elkaar delen. Op vrijdag staat Mercurius in Leeuw vierkant Uranus – wat enerzijds enorm veel wilskracht  – maar anderzijds tot een gevecht kan leiden. Leeuw/Stier zijn vaste tekens en die willen soms laten zien wie de sterkst is. In sommige opzichten kan deze vierkant lastig zijn, denk aan problemen in het verkeer, of een drama op de beursvloer (Mercurius rules trade, en markets, salesmen enz.). Verwacht het onverwacht.

Liz Hathway Astrologie: Uranus retrograde, Volle Maan, en nog wat…

Op Zondag maakt Mars de overstap naar Maagd. Maagd is ijverig en heeft oog voor de kleine details. Mars in Maagd maakt praktisch, behulpzaam en toegwijd. Maar doe je best om niet alles steeds tot in detail uit te werken. Met Jupiter nu direkt moeten we ons best doen om het totaalplaatje te zien zodat we een beter overzicht kunnen krijgen. Werken naar een doel is goed – maar peinzen over de kleine details leidt af.

Ik wens jullie een super week….. Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Uranus retrograde, Volle Maan, en nog wat …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *