Liz Hathway Astrologie: Overvloed… Jupiter in Boogschutter en het maken van goede keuzes

Liz Hathway Astrologie: Overvloed … Jupiter in Boogschutter en het maken van goede keuzes

Deze week maakt zowel Venus (op woensdag) als de Zon (op vrijdag) de overstap van Leeuw naar Maagd – waardoor het aantal planeten in de beweegelijke tekens stijgt. Beweegelijke energie maakt rusteloos – er is een soort overdosis van mogelijkheden – alles lijkt mogelijk maar niets is zeker. Omdat hij binnenkort de focal planeet in een t-vierkant wordt, speelt Jupiter een belangrijke rol. Jupiter wil gehoord worden. Door welk huis loopt Jupiter in je eigen horoscoop ? Dit is een gebied waar je richting nodig hebt, waar je open moet zijn voor nieuwe ideeën, waar je optimistisch moet zijn.

Liz Hathway Astrologie: Overvloed … Jupiter in Boogschutter en het maken van goede keuzes

De komende tekst komt uit een oude blog waar ik het over het spel tussen Saturnus sextiel Neptunus, en Jupiter vierkant Neptunus heb. Deze aspecten vormen de ruggengraat van het jaar – en het is zeker de moeite waard om de tekst opnieuw te plaatsen:

“Zoals je kunt zien, vallen de sextielen van Saturnus/Neptunus steeds na een Jupiter/Neptunus vierkant. Jupiter en Neptunus zijn de oude en nieuwe heerser van Vissen – en beide planeten hebben met geloof, ‘the big picture’, met aspiraties, levenslessen enz. te maken. Enderzijds nodigt de Jupiter/Neptunus vierkant uit tot optimisme – anderzijds tot zelf-bedrog. Zelf bedrog? Ja… we kunnen onszelf flink overschatten, en doelen en afspraken maken die niet realistisch zijn.’Dus…. Jupiter en Neptunus nodigen ons uit om grote dromen te koesteren, en de sextiel tussen Saturnus en Neptunus zegt, ‘make it real’, zorg dat je dingen uitvoert: laat het niet bij een droom blijven. Werk aan je dromen, en zorg dat ze zichtbaar worden gemaakt. Dit is prachtige energie.Dromen kunnen werkelijkheid worden.

Jupiter square Neptune: 13 January 2019
Saturn sextile Neptune: 31 January 2019
Jupiter square Neptune: June 16th 2019
Saturn sextile Neptune: 18 June 2019
Jupiter square Neptune: 21 September 2019
Saturn sextile Neptune: 9 November 2019″

De opmars van planeten in Maagd – kunnen ons helpen om weloverwogen keuzes te maken. Maagd is praktisch gericht en  inzichtvol. Wat is nuttig? Wat kunnen we gebruiken en wat hebben we nodig ? Het is tijd om het kaf van het koren te scheiden.

Communicatie is de sleutel tot een succesvolle samenwerking. Mercurius staat inconjunct  Saturnus op woensdag – inconjunct Neptunus op vrijdag – en inconjunct Pluto op zaterdag. Mercurius  wordt de focal planeet in een Yod, of ‘vinger van God‘ configuratie. Een Yod is een spanningsaspect waarbij er schijnbare onmogelijke keuzes gemaakt moeten worden. De apex planeet is een soort ontvanger van energie uit de basis (de Saturnus (Pluto) / Neptunus sextiel). De uitdaging voor de apex planeet is dan ook om deze energie te laten samenvloeien / te laten binnenkomen en het een plek te geven.

Dit en meer in mijn wekelijkse YouTube vlog. Ik wens jullie een super week.

Drs. Liz Hathway, Master of Arts in ‘Cultural Astronomy and Astrology,  is een astroloog met ruim 30 jaar ervaring en veel passie voor het vak. Iedereen weet dat een astroloog horoscopen maakt –  maar astrologie kan zoveel meer voor jou betekenen. Lees hier een klein overzicht van mijn diensten

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Overvloed… Jupiter in Boogschutter en het maken van goede keuzes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *