Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Jupiter en het Neptunus effect

Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Jupiter en het Neptunus Effect

Met veel planeten nu in het beweegelijke kruis moeten we meerdere ballen in de lucht kunnen houden. Beweegelijke energie biedt ons de mogelijkheid om te experimenteren en met nieuwe mogelijkheden te spelen. Beweegelijke energie vraagt ook een grote aanpassingsvermogen. We moeten bereid zijn ons eigen standpunt aan te passen en niet star in ons denken en doen te zijn. Het is slim om dingen nu niet vast te willen leggen – of grote beslissingen te nemen – want we bevinden ons in een tijd waar dingen aan verandering onderhevig zijn. Later kan blijken dat we niet  alle of niet de juiste informatie hadden. Situaties veranderen voortdurend. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Liz Hathway, Master of Arts in ‘Cultural Astronomy and Astrology,  is een astroloog met ruim 30 jaar ervaring en veel passie voor het vak. Iedereen weet dat een astroloog horoscopen maakt –  maar astrologie kan zoveel meer voor jou betekenen. Lees hier een klein overzicht van mijn diensten. Meer informatie nodig? Email: hathway77@hotmail.com

 

Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Jupiter en het Neptunus Effect

Gezien het feit dat er nu sprake is van een t-vierkant, met Jupiter in Boogschutter als top (focal)  planeet, is er ook een risico dat we de boel opblazen, of onszelf of onze mogelijkheden overschatten. Laat mij een voorbeeld geven. Mercurius in Maagd richt zich op feiten en het verzamelen van informatie, maar Jupiter wil er steeds meer zaken en mensen erbij betrekken.  Op een gegeven moment, zien we door de bomen  het bos niet meer. Met Neptunus in Vissen in beeld, denk ik aan soort babylonische spraakverwarring, verwarring alom. Momenteel wordt er naar een hoogtepunt toegewerkt: de laatste Jupiter/Neptunus vierkant die op 21 september plaatsvindt. Over deze vierkant schreef ik begin januari het volgende:

De vierkant in de beweegelijke tekens maakt wel rusteloos van geest, zoekend, en ontevreden met wat we al bereikt hebben. Neptunus is nirvana, de sirene die ons verleidt, de muze die ons inspireert, de droom, de fantasie die de werkelijkheid overtreft. De vierkant zorgt voor vrijving en voor ontevredenheid met ‘wat is’. De vierkant doet men streven naar meer, naar meer gelijkheid, meer vrijdheid, meer rechtvaardigheid, meer erkenning enz. Dat in 2019 elke Jupiter/Neptunus vierkant door een Saturnus/Neptunus sextiel gevolgd wordt – laat zien dat sommige van onze dromen de aarde raken, kunnen wortels schieten. Dus…”Dream Big in 2019 – but remember TO KEEP IT REAL”.

Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Jupiter en het Neptunus Effect

Op maandag staat de Zon conjunct met Mars – op dinsdag Mercurius conjunct met Mars – en op woensdag de Zon conjunct met Mercurius: drie dynamische conjuncties binnen drie dagen. Daarnaast, staat een planeet die exact conjunct de Zon staan,  in cazimi, d.w.z.  in het hart van de Zon. De planeet die conjunct de Zon staat, is tevens ook onzichtbaar, en kan op geheime onderhandelingen, verborgen agenda’s enz. duiden. Zon/Mars is een tweejarige cyclus die met moed en vechtlust geeft. Die conjunctie kan ook over geheime strategieën of geheime wapens gaan, een nieuwe geweldscyclus, enz. Mars is altijd de vechtende arm van de Zon. 

Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Jupiter en het Neptunus Effect

 De uitdaging hier is – vooral als er sprake is van een crisis – om bereid te zijn om alles even los te laten. Misschien moeten we ervaren hoe het is om aan een bepaalde situatie niets te kunnen doen. Neptunus representeert o.a. dit principe van overgave. Er is wijsheid in de Vis – die als geen ander weet dat dingen zichzelf kunnen oplossen als we de ruimte kunnen vrijmaken. Het kan soms wijs zijn om weg te lopen.

In mijn vlog kijk in naar alle aspecten, en deze week zijn het er echt veel. Met andere woorden, een belangrijke week waarin veel kan gebeuren. De kunst is om nu met de ‘flow’ mee te gaan, en op dit moment, niet tegen de stroom in te zwemmen. 

Astro-groet…. Liz

Op zondag 17 november organiseren Liz Hathway en Faye Blake een verdiepings workshop in Amsterdam. We gaan dieper in op de conjunctie van Saturnus/Pluto die in 2020 plaatsvindt.  17 november is de laatste kans om mee te doen . Geef jezelf tijdig op.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Jupiter en het Neptunus effect

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *