Rituelen voor de Nieuwe Maan

Welke ‘Nieuw Maan in Maagd’ intenties, welke rituelen, spelen er in deze groep?

Op de dag van de Nieuwe Maan in Maagd (op 30 augustus) stelde ik deze vraag aan de leden van de astrologieblog Facebook group. Ik vertelde iets over mijn eigen ritueel. Ik heb een aantal intenties opgeschreven, en rond de Volle Maan, ga ik kijken wat ik ermee gedaan heb. Ik heb ook een kleine crystal grid gemaakt – met intuitief gekozen kristallen, en in de avond heb ik met goede vriendin Mariëtte Botman gedrumd en met haar over de gebruikte kristallen gepraat. Gisteren, ontving ik per email deze tekst van Mariëtte:

Stenen en Kristallen voor de Nieuwe Maan in Maagd

Stenen en kristallen die ik gekozen heb bij deze maan in Maagd, hebben de kleuren wit/transparant (white sunflower opaal en adulaar), paars/violet (charoiet, fluoriet en sugiliet) en zwart (hematiet en git).

Zowel de opaal (m&r) als de adelaar (l) laten ons door hun helderheid zien waar er nog donkere vaste stukken in ons zijn, in de vorm van patronen die ons niet langer dienen of verslavingsgedrag, en waar we nog innerlijk werk te verrichten hebben. White sunflower opaal vult ons na reiniging met een frequentie van vreugde. Adulaar helpt om schade aan ons emotionele lichaam te helen, schade opgelopen in ons huidige leven of in een vorige incarnatie.

Om ons tijdens het proces van reiniging en heling te beschermen en te voorkomen dat opnieuw donkerte in ons energieveld kan komen, zijn de paarse en violette mineralen van nut. Sugiliet zet ons in ons veld en beschermt dit wanneer er door zuivering van oude patronen ruimte ontstaat. Vul deze ruimte met jouw heldere energie. Paars fluoriet zuivert ons mentaal en geestelijk. Charoiet opent en reinigt de chakra’s van het derde oog, de kruin en de zielester én die van de zonnevlecht, het basischakra en de aardester waardoor we ons ware pad van dienstbaarheid helder krijgen en gaan lopen.

Hematiet (r) en git (l) helpen ons om in het proces van zuivering gegrond te blijven en datgene wat ons niet meer dient en wat we los laten, af te voeren. Reiniging en heling kunnen oude traumatische herinneringen losmaken en de daaraan verbonden emoties kunnen zich aandienen. Om bij dit proces volledig aanwezig te kunnen zijn, hebben we een goede verbinding met ons lichaam nodig, een goede aarding.

31 aug 2019 – Mariëtte Botman

Vanaf volgende maand, gaan we vooraf aan de Nieuwe Maan met elkaar brainstormen en onze inzichten met jullie delen. Het lijkt mij ontzettend leuk, en leerzaam.

Lieve groet, Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Crystals, maanfasen en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Rituelen voor de Nieuwe Maan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *