Liz Hathway Astrologie: Met Neptunus een ritje in de achtbaan nemen ?

Deze week lijkt op een ritje in de achtbaan. De planeten in de beweegelijke tekens hebben het voor het zeggen.
Op maandag staat Mercurius driehoek Pluto, en Mars driehoek Saturnus. ToDo Lijst Vandaag: Geef je grenzen aan en plan belangrijke afspreken – het liefst voor volgende week.  (Zelf) Kennis is macht. Woorden hebben invloed. Saturnus in eigen teken verhoogt Mars – en energie kan vandaag langs constructieve wegen vloeien.

Maar …. Vloeibaar …. alles is vloeibaar.

Op dinsdag staat de Zon opposiet Neptunus en de behoefte om iets voor een ander te betekenen in groot. Maagd is  ontzettend dienstbaar – echter met Neptunus in Vissen in beeld – is er een risico dat je over je eigen grenzen heen gaat. Deze risico wordt versterkt door de vierkant tussen Mars en Jupiter (donderdag exact)  – wat makkelijk tot overdrijving kan leiden. Als je jezelf in een ander verliest, of ten onder gaat aan helpen, dan ben je niet goed bezig. De Volle Maan in Vissen op zaterdag,  benadrukt de Maagd/Vissen thema’s. Kort na de Volle Maan is Mars tevens ook in Maagd, opposiet Neptunus – en  de energie valt als het ware, in het water.  Pas op voor een verspilling van energie en wees niet over emotioneel.  Als we te aardig, welwillend of behulpzaam zijn, lopen we het risico door anderen misbruikt te worden.  De kunst is om de juiste plek te vinden voor onze visies, dromen en fantasie – terwijl wij nuchter en met beide benen op de grond blijven. De Volle Maan heeft met bewustzijn te maken. Zon en Maan hebben elkaar nodig en zijn twee kanten van dezelfde medaille. Bij een volle Maan worden we juist uitgedaagd om niet in termen van en/of te denken, niet in uitersten, maar juist om een meer holistische visie te vinden, waar beide een plek hebben.

Op vrijdag maken zowel Mercurius als Venus de overstap van Maagd, naar Weegschaal. Communicatie is een heel belangrijke factor in elke relatie. Met Mercurius  in het teken van Venus, Weegschaal, krijgen we de kans om bij ons eigen gedrag stil te staan en onze eigen rol in relaties (de Weegschaal thematiek), vooral onze manier van communiceren (Mercurius) onder ogen te zien.

Na de Volle Maan – en na de Mars/ Neptunus oppositie – krijgt de energie meer kans om te settelen. Daarnaast, met Venus en Mercurius in Weegschaal, het teken waar Saturnus verhoogd staat, kunnen we ook veel makkelijker een nieuwe richting kiezen, of onze energie achter iets bundelen, die wat beter verankerd wordt.

© Elizabeth Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, QHCraftswoman
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de ASAS

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Met Neptunus een ritje in de achtbaan nemen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *