Liz Hathway & Mariette Botman: De Nieuwe Maan in Weegschaal (Crystal Astrologie)

Liz Hathway & Mariette Botman: De Nieuwe Maan in Weegschaal

Gisteren – voor de tweede keer – de Nieuwe Maan (zaterdag 28 sept. om 20.27) met een goede vriendin (light worker) Mariette Botman gevierd en dit is een blogpost in twee delen. Martiette’s kijk op de avond, haar kristal keuze, lees je na de afgebeelde horoscoop.

We beginnen altijd met samen eten, het cirkel openen met invocatie en shamanic drumming, de horoscoop bespreken. We spreken altijd over kristallen (waar Mariette heel intuitief meewerkt), onze intenties voor de komende maand helder voor de geest halen,  nog meer drummen… cirkel afsluiten. Last but not least …. samen even de honden uitlaten 🙂 Wellicht het belangrijkste avond ritueel.

Liz Hathway & Mariette Botman: De Nieuwe Maan in Weegschaal

De horoscoop voor deze Nieuwe Maan (zie horoscoop voor Amsterdam) is best een pittige. De ascendant is Stier – de heerser van de ascendant is Venus in haar eigen teken Weegschaal in het 6e huis. Het 6e huis gaat o.a. over ‘het welzijn’ – en de horoscoop wijst op de noodzaak om een goede dagelijkse routine op te bouwen. Gezond zijn, betkent niet in luxe vervallen, nee kunnen zeggen tegen ongezonde lekkernijen, of tegen andere dingen waarvan we zeker weten dat ze de gezondheid schaden. Venus in Weegschaal kan goed lui zijn, maar Mars achter de Zon in Mars, wijst op aktie. Uit die luie stoel komen, bewust kiezen om aan je dagelijkse portie beweging te komen. Aan eens per dag – 5 minuten lekker hard fietsen – heb je al wat.

Liz Hathway & Mariette Botman: De Nieuwe Maan in Weegschaal

De nieuw Maan is vierkant Saturnus. Aan de plus zijde, kan dit aspect nu zorgen voor de juiste struktuur. Maar ….. (er is altijd een maar). Ja. Saturnus is ook een strenge leermeester. Saturnus kan ons ook onderuit halen.  Hoe? Door te hard te zijn. Wat we doen is nooit goed genoeg. Kritiek kan ons demotiveren. We blokkeren onszelf als we ons te veel richten op wat niet goed gaat.

Weegschaal gaat ook over relaties, over harmonieuze relaties, over open zijn voor een relatie. Ook op dit vlak kan Saturnus als een koude douche zijn. Bij de geringste afwijzing – treedt angst en onzekerheid op. De relatie ljdt hieronder. Beter nu om een relatie meer lucht en ruimte te geven.

Even nog over de kristallen. Gisteren hebben wij het over een artikel dat vorig week in de Britse krant The Guardian verscheen, ‘Are Crystals the New Blood Diamonds?’ Zie ook dit Nederlandstalige artikel. Volgens Mariette, kun je jezelf op de energie van een kristal afstemmen. Je hoeft een kristal niet fysiek te ‘hebben’. Je kunt je ook op de kleur van een kristal afstemmen, visualiseren dat je aura de kleur van die kristal heeft. Met dit in gedachte, hierbij de kristal die volgens Marina Costelloe bij 6 Weegschaal hoort. De Lazulite. De affirmatie volgens Costelloe ‘I crystallize my life’. Voel je Saturnus? Ik wel. Ik heb deze afbeelding/website gekozen … van wegens het thema licht en donker – in de Lazulite zelf.

 

 

Mariette Bottman over de Nieuwe Maan

Gisteravond hebben Liz en ik tijdens onze nieuwe maan drumavond de standen van de planeten en de voelbare energieën besproken. Ik ben altijd enorm blij wanneer Liz me een leken-uitleg geeft want ik onthoudt helaas maar weinig van astrologie. Niet omdat het me niet interesseert, het lukt me gewoon niet. Het valt me op dat wanneer ik verkouden ben en bijna weer bijholtenontstekingen heb, Venus een belangrijke plaats aan de hemel inneemt. De vorige keer dat het me gebeurde was rond Hemelvaart. En de afgelopen week dus. Venus en Weegschaal hebben beiden te maken met relaties en liefde. Mijn behoefte aan intimiteit, met mezelf en met anderen, fysiek en geestelijk, spiritueel en emotioneel, die staat nogal verdekt opgesteld in mijn Schaduw. Het verlangen is enorm en toch zit er iets op.

Liz vroeg me om wat kristallen voor deze Nieuwe Maan te selecteren. Ik pakte Rhodochrosiet, Rhodoniet en Thuliet én mijn Nuumiet waar een plekje Thuliet in zit (beide stenen worden gevonden in Groenland). Deze stenen hebben met elkaar gemeen dat Liefde het thema is, de Roze Straal. Zelfliefde in de eerste plaats, heling van emotionele kwetsuren. Nuumiet om diep te kunnen duiken in het Zelf, te zien waar energieën vastzitten, deze herkennen en te verlossen.

Begin juni van dit jaar heb ik een reading mogen ontvangen op het thema hooikoorts en bijholtenontsteking. Wat daaruit kwam was de afwijzing van mijn behoefte aan liefde en intimiteit. Nu ik mijn bijbel op kristallengebied (de Wijsheid van Stenen van Simmons en Ahsian) open sla bij de beschrijving van Rhodochrosiet lees ik daar “Als je in je jeugd of zelfs in een vorig leven fysiek of emotioneel geweld, intense schaamte of andere traumatische emotionele situaties hebt meegemaakt, kan dat resulteren in een fixatie van een deel van de energieën van je levenskracht op dat punt. In blinde paniek, opgeroepen door de rationele of irrationele angst dat je overleving wordt bedreigt, kun je gevaarlijke compromissen sluiten om te kunnen overleven. Innerlijke gaven en talenten kunnen terzijde worden geschoven, onderdrukt en vergeten worden in een poging te voldoen aan de directe eisen van een situatie in de buitenwereld. Maar er is meer dan dit directe verlies, want de energie die nodig is om de herinneringen te onderdrukken, kan een forste aanslag op je vitaliteit doen.” Nou, bedankt voor de reminder!

Rhodochrosiet – Emotionele heling, hervinden van verloren herinneringen en vergeten gaven, liefde voor het Zelf, mededogen. Elementen, vuur en water. Chakra’s, Hart (4e) en zonnevlecht (3e)

 

 

 

Rhodoniet – ontdekken en ontwikkelen van verborgen talenten, mededogen, liefde, vrijgevingheid, altruïsme. Elementen, vuur en aarde. Chakra’s, Hart (4e) en stuit (1e)

 

 

 

Thuliet – vreugde, plezier, genegenheid, helen van negatieve patronen, vrijgevigheid, goedhartigheid, gecenterd zijn in het hart, verbinding van hart en denken. Elementen, Water en wind. Chakra’s, Hart (4e), heiligbeen (2e), zonnevlecht (3e) en keel (5e)

Nuumiet – peroonlijke magie, de diepe reis naar de kern van het Zelf, helderziendheid, afstemming op de elementkrachten, meesterschap over het Zelf. Elementen, Aarde en storm. Chakra’s, Derde oog (6e), zonnevlecht (3e) en stuit (1e)

Om voordeel te doen aan de energieën en kwaliteiten van de stenen, mineralen en kristallen, is het niet perse nodig ze in ons bezit te hebben. We kunnen ons ook op ze afstemmen door bijvoorbeeld te lezen over de stenen, mooie foto’s te bekijken, mediteren op de kleuren, tekenen en schilderen. Laat je creativiteit de vrije loop.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in maanfasen en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Liz Hathway & Mariette Botman: De Nieuwe Maan in Weegschaal (Crystal Astrologie)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *