Liz Hathway Astrologie: Schorpioen Seizoen

Liz Hathway Astrologie: Schorpioen Seizoen

Momenteel staan Venus, Mercurius en vanaf woensdag ook de Zon in Schorpioen. Schorpioen is een vaste water teken en is door Mars/Pluto beheerd. Schorpioen staat bekend om zijn indringende manier van naar dingen kijken: hij wil dat de onderste steen boven komt. Vast betekent ook vast: hij is onmurwbaar en trouw aan zichzelf. De Schorpioen is een gevoels-mens, en er schuilt een enorm kracht achter zijn gevoelens, een kracht die dingen bij de Schorpioen in beweging kunnen zetten. De Schorpioen werkt altijd vanuit de onderbuik, vanuit de instinct. Ik moet ineens aan het verhaal denken van de kikker en de schorpioen. In sommige opzichten, echt een passend verhaal.

 

Liz Hathway Astrologie: Schorpioen Seizoen

Deze familie shrine met foto’s van mijn kids en mijn naaste familie, heeft ook wat foto’s van mijn overleden opa’s en oma’s. Ik heb deze shrine een paar jaar geleden gemaakt. Ik denk dat ik hem opnieuw in moet richten. Het is altijd goed om aan onze ‘ancestors’ te denken en Schorpioen seizoen, nodigt ons uit om hierbij stil te staan.

 

 

Liz Hathway Astrologie: Schorpioen Seizoen

Schorpioen heerst over de sexuele organen. Denk aan de mysterie van de aantrekkingskracht. Waarom klikt het met de een en niet met de ander? Schorpioen tijd is anders dan Weegschaal tijd. Weegschaal probeert de balans te houden, en kan compromissen sluiten, of zelfs dingen doen om de lieve vrede te bewaren. Weegschaal kan niet zo goed tegen ruzie en emotionele scenes. Schorpioen daarentegen durft de confrontatie aan te gaan – met anderen – maar ook met zichzelf.

Tijdens de Zon in Schorpioen periode van het jaar vieren we feesten die met de dood en de hiernamaals te maken hebben, Halloween, Allerzielen, Samhain en bijvoorbeeld ook de Mexicaanse “Dia de los Muertos” de dag waarop men bij de graaf van het overledene feest viert.  Waar het omgaat is dat het teken Schorpioen goed met het verborgene om kan gaan. Er zijn geen taboes. Dingen moeten en kunnen besproken worden. Schorpioen is tevens ook gebonden aan louteringsprocessen, die diepe psychologische innerlijke aardschuivingen die met met verlies en transformatie gepaard gaan.

Liz Hathway Astrologie: Schorpioen Seizoen

In mijn vlog van deze week, besteed ik ook aandacht aan de nogal lastige Mars/Saturnus vierkant. Onder deze energie is er veel ambitie aanwezig – maar de lat wordt te hoog gelegd of de omvang van een klus  onderschat. Toch geeft Mars/Saturnus niet op. Het heeft iets van doorgaan tot je erbij neervalt. De klus moet af. De slavendrijver aspect noem ik het. De planeten Mars en Saturnus staan ook momenteel in een hele sterke receptie met elkaar, en maken ze ook contact met elkaar. Oei Oei Oei Dus…  stoppen is absoluut geen optie. Het is een soort lijdensweg. En meteen komt de Brexit bij mij in gedachten op !!! Ik moet er soms om lachen – anders zou ik huilen.

Ik wens jullie alvast een super week. Astro-groet, Liz

© Elizabeth Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy ad Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding. Voor informatie over diensten, klik hier.

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Schorpioen Seizoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *