Liz Hathway Astrologie: De Nieuwe Maan in Schorpioen opposiet Uranus

De Nieuwe Maan in Schorpioen opposiet Uranus

De Nieuwe Maan signalleert het begin van een nieuwe maand cyclus  en met Mercurius retrograde vanaf donderdag -krijgen we volop kans om te broeden op nieuwe plannen. Tijdens de winter maanden, wordt de periode rond de Nieuwe Maan gekenmerkt door hele donkere nachten. We zitten in Schorpioen seizoen – en Schorpioen is niet bang in het donker en heeft een zekere affiniteit met het onzichtbare wereld. Want wat wil de Schorpioen eigenlijk? Één van de spirituele functies van Schorpioen is om emoties die ons in de clinch houden aan het licht te brengen, zodat we de kans krijgen om onszelf beter te begrijpen. Als we onze emoties onderdrukken of enkel maar kritiek op hebben, stagneert de boel van binnen. Door aandacht aan te besteden – gewoon bij je zelf naar binnen te kijken – kun er onder deze nieuwe maan energie verschuivingen plaatsvinden. En ik heb het niet alleen over vandaag. De periode vanaf nu – tot aan de Volle Maan – is wat dit innerlijk werk betreft, heel belangrijk. Niet vergeten, de Zon in Schorpioen ondersteunt het genezings en transformatieproces en maken vaak hele goede doktoren en chirurgen.

De Nieuwe Maan in Schorpioen opposiet Uranus.. kan voor opschuddingen zorgen.  Relaties  met vrouwen, moeders, vriendinnen – zijn hier extra gevoelig voor. De Maan gaat over zekerheid, waar je thuis voelt, je gewoontes enz. In feite wil Uranus ons meer ruimte geven – meer vrijheid om onszelf te zijn. Hij wil ons uit het keurslijf van voorgeschreven omgangsvormen tillen en daagt ons uit om meer ons zelf te zijn, en dat okay te vinden.

 

De Nieuwe Maan in Schorpioen opposiet Uranus

In mijn vlog voor deze week, besteed ik tevens ook aandacht aan de Mercurius/Venus conjunctie die op woensdag in Schorpioen plaatsvindt, Een dag later gaat Mercurius retrograde, en op vrijdag komt Venus in Boogschutter te staan. Zoals we weten, staat Jupiter momenteel in Boogschutter en op 24 november zal Venus voor de tweede keer dit jaar, een conjunctie met Jupiter maken. Toppie!!! Ik citeer hier uit een oude blog:

‘Een conjunctie signalleert het begin van iets, de start van een nieuwe cyclus. Venus is de planeet van kunst, cultuur, liefde, maar ook van in relatie zijn met iemand of tot iets. Venus in Boogschutter is rusteloos van geest en ervaart de liefde als een groot avontuur. Jupiter voelt zich 100% thuis in Boogschutter, en kan zich van zijn filosofisch, ruimdenkend, progressief kant laten zien. Jupiter in Boogschutter is grensverleggend, vriendelijkgezind, open en eerlijk. Dat deze twee planeten bij elkaar komen, is in mijn ogen een kosmisch cadeau. Deze conjunctie draait om inspiratie, geloof  in de toekomst, meerwaarde van een goede samenwerking, of gewoon, het geloof hebben in jezelf. Kijk waar deze twee planeten in je geboorte horoscoop staan – de zaken die onder dit huis vallen, krijgen een ‘fresh start’. ….

Ik wens jullie een hele fijne week. In verband met een reis naar London dit weekend, zal mijn blog volgende week pas op dinsdag verschijnen. Voor informatie over alle diensten, schroom niet om mij te mailen.  Astro-groet….Liz

Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)

360 Degrees Astrology, Amsterdam

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: De Nieuwe Maan in Schorpioen opposiet Uranus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *