Liz Hathway Astrologie: Mercurius Overgang, Volle Maan in Stier

Liz Hathway Astrologie: Mercurius Overgang, Volle Maan in Stier

Vandaag (voor het eerst sinds 2016), zien we Mercurius als een stip voor de Zon langs trektken (de zgn. Mercurius overgang).  Helaas, is het weer in Amsterdam zo bewolkt en grijs – dat we weinig kans zullen hebben om het te zien. Trouwens… We mogen niet zo maar naar deze Mercurius overgang kijken. Net als bij een eclips – heb je een special bril nodig. Het licht van de Zon is zo krachtig dat als we er te lang naar kijken, kan het onze ogen beschadigen.

Liz Hathway Astrologie: Mercurius Overgang, Volle Maan in Stier

Mercurius is conjunct de Zon en in cazimi – d.w.z. in het hart van de Zon. Mercurius is ook retrograde, en van wegens de overgang, ook zichtbaar. Vanochtend zat ik hierover te brainstormen. Schorpioen wil altijd dingen bloot leggen, wil achter de waarheid zien te komen. Dat deze ‘overgang’ een dag voor de Volle Maan valt is ook interessant. Stier kan de emoties van de Schopioen aarden en de stabiliteit waarborgen. De Volle Maan is een moment van crisis maar ook van volmaakt evenwicht en balans. De Volle Maan geeft licht in de donkere nacht en laat ons de weg zien. Het feit dat Neptunus driehoek met Mercurius staat op woensdag, doet mij denken aan bewustzijnsontwikkeling, aan inspiratie, het droomleven, en dit allemaal gekoppeld aan het inzicht die de Volle Maan altijd kan brengen.

 

Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)
360 Degrees Astrology, Amsterdam

Voor meer informatie over astrologie, horoscopen, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

 

Liz Hathway Astrologie: Mercurius Overgang, Volle Maan in Stier

Deze Mercurius overgang kan onderbelicht facetten van ons zelf blootleggen of een eerlijk gesprek met onze eigen binnenwereld op gang zetten. Een grote innerlijke schoonmaak ?Op woensdag staat Mercurius in driehoek met Neptunus. Het boodschap kan dus heel subtiel zijn, denk aan heldere dromen of aan inzicht gekregen door de zgn. stroom van bewustzijn/of vrije associatie technieken. Het idee van ‘unity through uniting the opposites in our self’ kwam op. Van ons zelf houden, wratten en al.

Liz Hathway Astrologie: Mercurius Overgang, Volle Maan in Stier

Mercurius is sextiel Saturnus en driehoek Neptunus op woensdag, en de Zon is sextiel Pluto. Ook hier zien we een verdieping van de zelfkennis, orde op zaken, gekoppeld aan inspiratie en vergevingsgezindheid vooral als we met andere ogen naar onze fouten kunnen kijken. Let op hoe je spreekt, welke taal je gebruikt. Waar ben je goed bezig en waar niet? Kritisch naar je zelf kijken.

Liz Hathway Astrologie: Mercurius Overgang, Volle Maan in Stier

Op donderdag staat Venus vierkant Neptunus. Wellicht valt het roze bril van je ogen. De waarheid durven zien hoe pijnlijk dat soms ook kan zijn. Venus vierkant Neptunus kan uiteraard ook heel sentimenteel en emotioneel zijn. We hebben altijd een keuze. Geef mij nog een glasje wijn… of de situatie onder ogen zien en  ‘aanpakken’? De eigen rol erkennen, negatieve emoties een plek geven, een hoofdstuk sluiten?

Wat een week… Met Mars de oude heerser van Schorpioen in Weegschaal sextiel Jupiter in visionaire Boogschutter op dinsdag …  zijn we hoe dan ook bezig met het finetunen van onze visie.

Ik wens jullie een hele fijne week…. Astro-groet, Liz

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Mercurius Overgang, Volle Maan in Stier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *