Liz Hathway Astrologie: Nieuwe Maan in Boogschutter op de Saturnus/Pluto midpunt

Liz Hathway Astrologie: Nieuwe Maan in Boogschutter op de Saturnus/Pluto midpunt

Vanaf 19 november tot 20 december is de Maan de enige planeet in de lucht tekens. Is dit een probleem? Ja. Waarom? Lucht laat ideeën circuleren, lucht koppelt en maakt verbindingen met andere ideeën en dat geeft helderheid en ‘lucht op’. Lucht geeft inzicht in problemen, deelt gedachten met anderen, en maakt betrokken. Een van de problemen met een gebrek aan lucht planeten is dat de verbinding breekt. We houden onze gedachten voor ons. Het gevoel van geen ‘stem’ hebben (letterlijk of figuurlijk), of er niet echt bij betrokken te zijn, speelt. We moeten bewust luisteren en ook durven vragen te stellen. We moeten zelf verbindingen maken.

Liz Hathway Astrologie: Venus in Steenbok driehoek Uranus

Op dinsdag komt Venus in Steenbok te staan. Venus hier heeft minder glamour en glitz dan Venus in Boogschutter, maar zij is wel zorgzaam en consequent in de affecties. Venus in Steenbok kan koel overkomen, en dat maakt haar juist voor veel mensen heel fascinerend. Venus in Steenbok kijkt de kat goed uit de boom, want relaties worden serieus genomen. Bekende mensen met Venus in Steenbok? Bradd Pitt, Elvis, Bjork, Scarlett Johansson, enz. enz. enz. Op donderdag staat Venus driehoek met een retrograde Uranus in Stier. ‘Love is in the Air’… een frisse wind waait. (Afgebeeld Maan talisman, gemaakt door Liz)

Liz Hathway Astrologie: Nieuwe Maan in Boogschutter op de Saturnus/Pluto midpunt

Eveneens op dinsdag, is er een Nieuwe Maan in Boogschutter. Schitterend. Jupiter staat bijna op het punt om zijn thuisbasis te verlaten – desalniettemin – hij is de heerser van deze Nieuwe Maan. Dit is een moment van schitteren en al kan het van korte duur zijn – mogen we er volop van profiteren. De Nieuwe Maan valt op de Saturnus/Pluto midpunt – waardoor het aan power wint. Onder deze Nieuwe Maan kunnen we een heldere visie vormen van hoe onze toekomst eruit zou kunnen zijn. Saturnus/Pluto geeft onze de power om de dingen te veranderen die ons momenteel in de wegstaan. Dit kan echt een ‘break-through’ moment zijn.

Op woensdag gaat Neptunus direkt.

Neptunus direkt en in Vissen spreekt over saamhorigheid, over samen sterk zijn, over het collectieve welzijn. Neptunus is ook het geweten of de innerlijke stem. Neptunus kan ook een gids zijn, onze eigen verbinding met het geestelijke. We kunnen niet alleen van brood leven – maar hebben ook een zieleleven nodig. Op zaterdag maakt Mercurius in Schorpioen verbinding met Neptunus en dit brengt ons in contact met ons onderbuik gevoel. Mercurius in Schorpioen kan in termen van alles of niets denken, en heeft sterke overtuigingen, echter Neptunus brengt nuance. Mercurius zoomt in op de Saturnus/Neptunus themas, en kan helpen om een droom werkelijkheid te laten worden.

Op zaterdag staat Mercurius sextiel Saturnus – waardoor we dat extra discipline kunnen opbrengen om zaken af te ronden. De Maan in lucht teken Waterman in het weekend, maakt sociale bijeenkomsten extra sociaal.

Dit en meer in mijn YouTube vlog.  Tot volgende week ….. Liz 

© Elizabeth Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy ad Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Nieuwe Maan in Boogschutter op de Saturnus/Pluto midpunt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *