Liz Hathway Astrologie: Jupiter in Steenbok, op naar de top

Liz Hathway Astrologie: Jupiter in Steenbok, op naar de top

Gisteren verliet Jupiter zijn thuis teken Boogschutter en maakte zijn entree in aarde teken Steenbok. Steenbok is het teken waar Jupiter in val staat. Jupiter blijft Jupiter – maar hij zet zich nu in voor praktische, tastbare doeleinden. Eerder een ‘hands on’ Jupiter dan een filosofische.  Jupiter in Steenbok kan spiritueel zijn maar ook hier, gaat het vaak om het ritueel, de mis, het geloof met duidelijke struktuur en regels. Een Steenbok dieët kan streng zijn. Steenbok heerst over de knieën, denk aan pilgrims die op hun knieën een pilgrimage afleggen, dat soort dingen.

Jupiter in Steenbok: Het geweten

Van oudsheer is Jupiter een planeet die met reizen te maken heeft – maar ook met wetten. Denk aan nieuwe wetgeving of een nieuwe vliegtuigbelasting voor reizigers die veel lange vluchten maken. Jupiter in Steenbok en Uranus in Stier staan samen voor ‘Slow Travel’ – d.w.z. reizen over de aarde met trein, bus en schip, i.p.v. met het vliegtuig. Deze vorm van reizen neemt in populariteit toe. Het is ook ieders plicht (plicht is een op en top Steenbok woord) om meer oog te hebben voor de eigen ‘carbon footprint’ en bewust te zijn van de impact die we met z’n allen op onze planeet hebben. Er zijn momenteel veel planeten in Steenbok – waaronder Saturnus en Pluto –  we staan op het bres, op een keerpunt, het bewustzijn kan nu een sprong nemen. Jupiter in Boogschutter heeft ons veel mogelijkheden voorgehouden maar het is aan ons de taak, om nu keuzes te maken, of om een richting te kiezen. Steenbok markeert een keerpunt. Wat is mogelijk? Wat kunnen we echt doen? Steenbok pakt aan.

Jupiter in Steenbok: Snoeien is groeien

De tijd is rijp om te snoeien, onze administratie, onze gezondheid te verbeteren, een betere tijdsindeling te bewerkstelligen (tijd is zo Saturnaal – en onze eigen tijd hier op aarde is begrensd). De tijd is rijp om prioriteiten te stellen. om inzicht te krijgen in de structuur van ons leven. We kunnen nu een betere grip op onze financieeële zaken krijgen. Steenbok kan het zonder poespas, zonder franje doen. Jupiter in Steenbok kan desnoods met minder rondkomen – zeker als hij daardoor de ruimte krijgt om dingen te doen die hij belangrijk acht. Jupiter in Steenbok brengt realiteitsbesef waardoor we meer oog voor de werkelijkheid krijgen.

Jupiter in Steenbok: Het geluk wordt begrensd

Jupiter wordt ook als een gelukbrenger gezien, maar dit is niet de tijd om aan onze verantwoordelijkheid onderuit te komen. In sommige dingen kan het geluk erop zitten. Realiteitsbesef is momenteel zo belangrijk. Dus …. dingen niet beloven in de hoop dat het je lukt. Onze visie met Jupiter in Steenbok moet begrensd zijn. We moeten doen wat we zeggen we gaan doen. Concreet. Struktureel. Gepland.

Jupiter in Steenbok is in sommige opzichten voorzichtig.

Voor Jupiter in Steenbok groeien de bomen niet zomaar tot in de hemel, nee. Met Jupiter in Steenbok worden bomen hier op aarde geplant. Kleine bomen waar we voor moeten zorgen, die over twintig jaar takken hebben die tot in de hemel groeien. Steenbok is bereid om de kleine stappen te nemen en kan in stilte of in afzondering aan dingen werken. Jupiter in Steenbok loopt  niet voorop de parade zoals Jupiter in Boogschutter dat doet, maar hij heeft wel oog voor wat er in de stoet gebeurt. Jupiter in Steenbok is een meester in kleine verbeteringen aan brengen – die bij elkaar – tot grote resultaten kunnen leiden. Het is voor die reden, dat ik mijn vlog van deze week de titel: “Jupiter in Steenbok, to the mountain top inch by inch” heb gegeven. Steenbok is een harde werker en met Mars in Schorpioen sextiel Venus, en Mercurius sextiel Pluto in de ingres horoscoop – waar er een wil is, is er ook een weg. Zo veel Steenbok planeten betekent dan ook er moet werk aan de winkel gebeuren. Voor wie een nieuwe struktuur in zijn/haar leven aan wel brengen, is de huidige Steenbok stellium echt een geschenk. Pak Uit !

Mijn excuses voor de late plaatsing van mijn blog. Ik wens jullie een super week. Hartelijks, Liz

Elizabeth Hathway, MA in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Jupiter in Steenbok, op naar de top

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *