Liz Hathway Astrologie: Volle Maan in Tweeling… lees de kleine letters

Mercurius in Boogschutter

Deze week begint met de overgang van Mercurius naar Boogschutter. Snel- en vooruit denkend, Mercurius in Boogschutter vertegenwoordigt de vrije geest. Hij praat snel en beweegt snel. De schrijver Margaret Atwood – auteur van ‘The Handmaid’s Tale’ heeft Mercurius conjunct Venus in Boogschutter. Atwood heeft heel haar leven voor de rechten van vrouwen en voor het welzijn van onze planeet gestreden. Boogschutter zet zich graag in voor een hoger doel want zodoende krijgt het leven een diepere betekenis.

Venus tussen Saturnus en Pluto

Vanaf woensdag komt Venus tussen Saturnus en Pluto te staan en relaties krijgen een serieuze ondertoon, of kunnen verkoelen. De nadruk ligt eerder op plicht en verantwoordelijkheid dan op plezier. Saturnus is de planeet van bevriezing – en door de soms extreme focus van zowel Saturnus als Pluto – krijgen we ook de kans om goed naar onze eigen positie te kijken. We kunnen ook kiezen voor afstand, om een ‘time-out’ te nemen zodat we een situatie beter kunnen begrijpen of overzien. Wat is nou echt belangrijk ? Kijk waar Saturnus/Pluto in de eigen horoscoop staan, en kijk ook naar het huis waar Venus over heerst, deze gebieden worden het meest door deze energie geraakt. We kunnen deze ‘time-out’ ook gebruiken om ons zelf te herladen. Met Saturnus sterven dingen af – met Pluto nemen we de volgende stap. Als Saturnus de dood is – is Pluto het hiernamaals, of simpelweg het leven na de scheiding. Venus is exact conjunct Saturnus op woensdag, en exact conjunct Pluto op vrijdag.

Volle Maan in Tweeling

Op donderdag valt de Volle Maan in Tweeling vierkant Neptunus – en de energie op deze dag is onrustig, druk in de weer, maar ook vergeetachtig, verdwaald, of dromerig. Neptunus is zelden glashelder en met de Maan in Tweeling kunnen we te makkelijk dingen voor waar aannemen. Tweeling kan vlinderachtig zijn en Boogschutter is vlug. Slotsom: Niet te snel een beslissing nemen – neem even de tijd. Lees de kleine letters. Wees alert en aanwezig. Echter, Mars in Schorpioen staat in driehoek op Neptunus – deze aspect is exact op vrijdag. Mars in Schorpioen is wel scherp, en dringt door tot de kern. Als we Mars inzetten komen we een heel eind. Deze mooie driehoek is ook artistiek en bijna heldervoelend. Mars driehoek Neptunus versterkt de instinct, en is tevens ook heel visueel ingesteld. Het is een aspect dat dikwijls in de horoscopen van fotografen staat.

Jupiter driehoek Uranus

De week eindigt onder een Jupiter/Uranus driehoek en aspect dat voor vernieuwende ideeën garant staat. We kunnen hele goede invallen hebben en omdat beide planeten momenteel in aarde tekens staan – kunnen deze invallen van praktische nut zijn.

Alles bij elkaar opgeteld, vind ik het een belangrijke week. Venus is een belangrijke speelster – en zeker mid-week zouden we ook verplicht plezier moeten maken.

Dit en veel meer in mijn vlog van de week:

©Elizabeth Hathway, MA in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Volle Maan in Tweeling… lees de kleine letters

 1. Dorien zegt:

  Dank u wel mevrouw Hathway…een heel waardevolle lezing….een uitstekend handvat voor de komende week!

 2. Aachje zegt:

  Ha ha ha leuk Liz verplicht plezier, daar zit wel een grote oppositie in Zo met de volle maan in Tweeling vierkant Neptunus zou mijn verbeelding moeten spreken. Ik laat me verrassen.

 3. Ronnie Speed zegt:

  Hallo, dag beste Elisabeth,
  Je schrijft: “… Alles bij elkaar opgeteld, vind ik het een belangrijke week. Venus is een belangrijke speelster – en zeker mid-week zouden we ook verplicht plezier moeten maken….”
  Dat kan ik enkel maar bevestigen!!! Deze namiddag (woensdag) hebben wij ons maandelijks huiskamer-astrologie-werkgroepje. We beginnen steeds met de uurhoek van het moment, meer een electie-horoscoop. En om dat gesprek voor te bereiden, bekijk en bestudeer ik vooraf steeds de planeetstanden. En kijk, ik kan enkel bevestigen wat je schrijft want: 1. Jupiter staat sinds begin december in Steenbok. Dat is een goede stand om alles te regelen want organiserend vermogen valt onder de combinatie Jupiter-Saturnus. Er kan wel een overdaad aan regelgeving zijn, maar met Jupiter in Steenbok moet je zelf verantwoordelijkheid nemen. Tegelijk draait het het komende jaar om het toepassen van de visie die het afgelopen jaar is ontstaan (met Jupiter in Boogschutter). Wat hebben we nog deze maand? Op een bepaald moment hebben we wel 5 planeten in Steenbok: Maan, Jupiter, Saturnus, Pluto en Venus. Voeg daarbij ook maar Ceres. Lynn Hayes schrijft daarover: “A sriuous sign, concerned with building for the future, does not support impulsive ventures or instant gratification of any kind.This heavy Capricorn-period is wll suited for planning and organization for looking back at the year and avaluating success and failures in order to determinate a strategy for change moving forward. Not to any kind of risky or speculate adventure. Het voorbije weekend hadden we de Zon vierkant Neptunus en Venus sextiel Neptunus. It was a good time to zero in on the difference between your “pipe dreams” (Neptunus) and what you can actually achive (Zon). Ook: keep an open mind and relize the good in all systems, but not the best for “clarity”. It’s important to look within and come to a greater understanding of what we truly need or believe. Maandag dan is Mercurius in Boogschutter gekomen.En omdat Mercurius uit zijn schaduw komt, ideas now flow freely. De belangrijkste aspecten deze week zijn evenwel Venus conjunct Saturnus gevolgd door Venus conjunct Pluto (zoals Elisabeth Hathway hier zo mooi verwoord heeft). Serious challanges involving love and/of money are reaching a crisis point! Bovendien heb je ook nog de driehoek tussen Jupiter en Uranus retro van 10 december tot 17 december en exact op 14 december. This exciting trine expands (Jupiter) our desires for a purely authentic life (Uranus) and energizes change and new ways of looking at the world and our place in it (quote van Lynn Hayes). Astrology.com schrijft: “Heightening themes of responsability and long-term commitment in love and also: we are taking our good fortunes seriously. A sense of reserve, caution and consideration will color our connections.” Er is nog zoveel te verteeln, maar nog even afsluiten met deze quotes bij Jupiter driehoek Uranus naar het weekend toe: “expect the unexpected!” en “be open to new ideas” en “sudden good fortunes” en tot slot: “Energy!!! large scale rebellion, increased instability, visionary technology, progressieve beliefs, exciting adventure and… optimism abot the future. Inderdaad zoals Elisabeth schrijft: “.Alles bij elkaar opgeteld, vind ik het een belangrijke week.” Dankjewel dat ik dit mocht schrijven, beste Elisabeth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *