Liz Hathway Astrologie: Volle Maan in Tweeling… lees de kleine letters

Mercurius in Boogschutter

Deze week begint met de overgang van Mercurius naar Boogschutter. Snel- en vooruit denkend, Mercurius in Boogschutter vertegenwoordigt de vrije geest. Hij praat snel en beweegt snel. De schrijver Margaret Atwood – auteur van ‘The Handmaid’s Tale’ heeft Mercurius conjunct Venus in Boogschutter. Atwood heeft heel haar leven voor de rechten van vrouwen en voor het welzijn van onze planeet gestreden. Boogschutter zet zich graag in voor een hoger doel want zodoende krijgt het leven een diepere betekenis.

Venus tussen Saturnus en Pluto

Vanaf woensdag komt Venus tussen Saturnus en Pluto te staan en relaties krijgen een serieuze ondertoon, of kunnen verkoelen. De nadruk ligt eerder op plicht en verantwoordelijkheid dan op plezier. Saturnus is de planeet van bevriezing – en door de soms extreme focus van zowel Saturnus als Pluto – krijgen we ook de kans om goed naar onze eigen positie te kijken. We kunnen ook kiezen voor afstand, om een ’time-out’ te nemen zodat we een situatie beter kunnen begrijpen of overzien. Wat is nou echt belangrijk ? Kijk waar Saturnus/Pluto in de eigen horoscoop staan, en kijk ook naar het huis waar Venus over heerst, deze gebieden worden het meest door deze energie geraakt. We kunnen deze ’time-out’ ook gebruiken om ons zelf te herladen. Met Saturnus sterven dingen af – met Pluto nemen we de volgende stap. Als Saturnus de dood is – is Pluto het hiernamaals, of simpelweg het leven na de scheiding. Venus is exact conjunct Saturnus op woensdag, en exact conjunct Pluto op vrijdag.

Volle Maan in Tweeling

Op donderdag valt de Volle Maan in Tweeling vierkant Neptunus – en de energie op deze dag is onrustig, druk in de weer, maar ook vergeetachtig, verdwaald, of dromerig. Neptunus is zelden glashelder en met de Maan in Tweeling kunnen we te makkelijk dingen voor waar aannemen. Tweeling kan vlinderachtig zijn en Boogschutter is vlug. Slotsom: Niet te snel een beslissing nemen – neem even de tijd. Lees de kleine letters. Wees alert en aanwezig. Echter, Mars in Schorpioen staat in driehoek op Neptunus – deze aspect is exact op vrijdag. Mars in Schorpioen is wel scherp, en dringt door tot de kern. Als we Mars inzetten komen we een heel eind. Deze mooie driehoek is ook artistiek en bijna heldervoelend. Mars driehoek Neptunus versterkt de instinct, en is tevens ook heel visueel ingesteld. Het is een aspect dat dikwijls in de horoscopen van fotografen staat.

Jupiter driehoek Uranus

De week eindigt onder een Jupiter/Uranus driehoek en aspect dat voor vernieuwende ideeën garant staat. We kunnen hele goede invallen hebben en omdat beide planeten momenteel in aarde tekens staan – kunnen deze invallen van praktische nut zijn.

Alles bij elkaar opgeteld, vind ik het een belangrijke week. Venus is een belangrijke speelster – en zeker mid-week zouden we ook verplicht plezier moeten maken.

Dit en veel meer in mijn vlog van de week:

©Elizabeth Hathway, MA in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Volle Maan in Tweeling… lees de kleine letters

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *