Liz Hathway Astrologie: Mars sextiel Saturnus/Pluto, de doorbraak

Mars sextiel Saturnus/Pluto, de doorbraak

Deze komende week breekt Mars door in de Saturnus/Pluto krachtveld. Mars staat momenteel in eigen teken Schorpioen en heeft enorme wils-kracht. Saturnus/Pluto staan bijna conjunct, een zaad in vruchtbare Steenbok grond, die Mars als het ware kan bevruchten. Op het innerlijke vlak kunnen er verschuivingen plaatsvinden – die in de loop van 2020 langzaam maar zeker zichtbaar worden. Mars staat op donderdag sextiel Saturnus en op zondag sextiel Pluto. Sextielen zijn kleine aspecten die kansen kunnen brengen. Minder opvallend dan de driehoek, de energie van de sextiel moet bewust worden ingezet. Saturnus en Pluto staan in het teken waar Mars zelf verhoogd staat, en Mars wordt als een welkom gast door Saturnus en Pluto ontvangen.

We kunnen deze Ma/Sa/Pl energie op allerlei manieren inzetten. We kunnen zaken afronden en zodoende 2020 met een schone lei beginnen. We kunnen ook gedegen plannen voor 2020 maken. Saturnus/Pluto in Steenbok houden zich met de essentieële dingen bezig, dingen die als het ware ‘moeten’ gebeuren. Met de Zon nog in Boogschutter, lijkt de tijd rondom de Kerst razend snel te gaan. De combinatie Mars/Saturnus/Pluto/Steenbok brengt enerzijds vertraging – maar anderzijds intens focus. Dit is fantastische  energie – die we zeker kunnen gebruiken.

Mercurius vierkant Neptunus: Waar zijn mijn sleutels?

Mercurius is vierkant Neptunus op vrijdag. Dit kan een lastige aspect worden. Het maakt vergeetachtig en reizen en zaken kunnen hieronder lijden. ‘Waar heb ik mijn auto geparkeerd?’, ‘Waar zijn mijn sleutels?”. Je oplader vergeten. Allerlei kleine ongemakken die voor vertragingen kunnen zorgen. Mercurius vierkant Neptunus leidt af zodat je in een gesprek met je gedachten er even niet bij bent. Stel kritische vragen, wellicht is niet alles wat het lijkt. Goede daden worden aan de grote klok gehangen. Met de Kerst wil men een dakloze, of de armen helpen, maar in wezen verandert er niet veel. Soort Neptuniaans pleister op een grote wond.

Venus in Waterman vierkant Uranus: Daar gaat de baby?

Op vrijdag komt Venus in Waterman te staan en relaties krijgen meer lucht. In het weekend staat Venus haaks op Uranus en dit kan problematisch zijn, en kan zelfs tot een breuk leiden. Echter, met Uranus is het altijd oppassen -vrijheid betekent niet dat je de baby met het badwater moet weggooien. Uranus kan plots iets heel anders willen dus doe je best  om hem een plek in de relatie te geven, een time-out bijvoorbeeld. Of doe iets spannends of iets heel anders samen.

Vanaf zondag staat de Zon in Steenbok en het jaar 2019 is bijna om. We zitten weliswaar in hartje winter – maar in Steenbok seizoen vieren we de terugkeer van de Zon. Vanaf zondag worden de nachten weer korter. Steenbok gaat over de kern, het innerlijke licht, ons eigen licht in de wereld zijn. Met Mars sextiel Pluto later op de dag, eindigt 2019 met een uitdaging. We moeten op onze intuïtie en onze ‘gut instinct’ gaan. Deze week zou een keerpunt kunnen zijn voor wie keuzes wil maken en bereid is hierachter te staan.

Dit en veel meer in mijn vlog van de week:

©Elizabeth Hathway, MA in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Mars sextiel Saturnus/Pluto, de doorbraak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *