Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Chiron, Zonsverduistering

Deze week begint onder een Zon/Chiron vierkant – en ik werd wakker uit een droom dat mij een helder boodschap gaf. Ik zie dromen als een mogelijk kanaal voor Chiron, een planeet die gebonden is met holism en healing. De Zon is bewustzijn – en de vierkant naar Chiron in Ram – kan ons attenderen op delen van ons zelf die onderontwikkeld zijn, of die nog in de kinderschoenen staan. Het inzicht komt altijd eerst, en Chiron werkt vaak op een sjamanistische manier, d.w.z. door dromen, trance, of visoenen.

Op dinsdag staat de Zon in Steenbok driehoek op Uranus in Stier. Wat een verademing. De Steenbok mag per helikopter naar de bergtop. Uranus brengt een nieuwe visie en daagt de bok uit om meer risico’s te nemen. Origineel, onverwachts maar tegelijkertijd ook praktisch. Ik denk dat we deze driehoek in combinatie met de Zon/Jupiter conjunctie op vrijdag┬á moeten zien. Door de Zon en Jupiter krijgen de nieuwe initiatieven een stevige basis. De Zon/Jupiter conjunctie signalleert het begin van een nieuwe cyclus van materieele welvaart en groei.

Op eerste kerstdag staat de Maan in Boogschutter, een stand die goed weet hoe je feest moet vieren. “Eat, drink and be Merry (Boogschutter) for tomorrow we die (Steenbok’. Kerst is een tijd om bij elkaar te zijn, om het leven te vieren, en om het donkere buiten de deur te weren. We steken kaarsjes aan en vieren het goede, het lichte, het gemeenschappelijke. Viva de Boogschutter ­čÖé

Op donderdag 26 december, vindt er een zonsverduistering plaats in 4┬║ Steenbok 07′.┬áEclipsen zijn net schijnwerpers die een gebied (het huis) van de horoscoop, en/of bepaalde planeten in de horoscoop, focus geven. De heerser van de zonsverduistering is Saturnus, die op dit moment heel mooi in zijn eigen teken staat. Saturnus is tevens ook sextiel Mars in Schorpioen. Met andere woorden, dit is een machtig eclips – dat enorme wilskracht en ‘doe’ capaciteit heeft. Geen franje. Get the job done. Mooi. Mooi.

In het weekend, is Mercurius conjunct de galactic center. Mercurius is de boodschapper van de goden – en het is eclips seizoen. ‘Whose head might roll?’ Het nieuws in het weekend kan interessant zijn.

Op dit moment ben ik met mijn laatste newsletter voor 2019 bezig. Ik heb een aantal nieuwe projecten in de maak voor 2020. Volgende week komt mijn mundane kijk op 2020. In de tussentijd… Wens ik jullie een sprankelende kerst , ‘A very Merry Christmas’ xxx

┬ęElizabeth Hathway, MA in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Zon vierkant Chiron, Zonsverduistering

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *