Liz Hathway Astrologie: Lunar Eclips rondom Saturnus conjunct Pluto

Op 10 januari valt het eerste eclips van het jaar, een maansverduistering die op 12 januari wordt gevolgd door de lang verwachte conjunctie tussen Saturnus en Pluto in Steenbok. In de eclips horoscoop, staat de Volle Maan in Kreeft opposiet de Zon/Mercurius/Saturnus en Pluto in Steenbok. Het durven kwetsbaar te zijn, het contact houden met ons eigen gevoel, zal hierdoor veel moeite kosten. Steenbok bevriest, en onder deze eclips energie lijkt het makkelijker om emoties weg te stoppen, ze in de aarde te begraven, dan ze onder ogen te zien.

Het is duidelijk dat 2020 veel los zal maken (zie mijn engelstalig jaaroverzicht op YouTube: onder astrovizier). De combinatie Saturnus/Pluto/Steenbok is zeer wilskrachtige maar tegelijkertijd ook regeneratief. De wereld staat aan het bres van een een nieuwe karmische cyclus: Saturnus conjunct Pluto werkt heel lang door. Dit is reden genoeg om wat er momenteel in het Midden Oosten gebeurt, als zeer zorgwekkend te zien.

Eclipse Horoscoop

Echter, waar Saturnus/Pluto in de persoonlijke horoscoop bij elkaar komen is de plek waar magie en transformatie plaats kunnen vinden. De conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok vertegenwoordigt de kracht van afzondering, het naar ‘je zelf’ terugkeren, de kern van je eigen wezen raken, weg franje – puur in verbinding staan met de essentie van dingen. Realiteitsbesef, gevoel voor wat is, en met beide benen op de grond staan. Een helder beeld krijgen van wat er moet veranderen, patronen herkennen. Nieuwe gewoontes aanleren – er echt werk van maken. Steenbok wil graag de teugels in eigen hand hebben, echter  Saturnus/Pluto hebben ook met overgave te maken. In contact komen met een hogere macht en het besef dat we nooit alles in eigen handen kunnen hebben.

In 2020 vallen er meerdere conjuncties binnen het sterrenbeeld Steenbok. Denk eraan, Steenbok gaat over ‘deze wereld’, met onze ambities ‘in deze wereld’, iets willen bereiken, de top. In het ergste scenario heiligt het doel de middelen. Keihard werken voor de dingen die je echt belangrijk vind, is een meer positieve benadering. Word niet afgeleid ! Hou je oog op de prijs maar loop niet over lijken ! Blijf in verbinding met je eigen ‘core’ je eigen essentie. Orde op zaken stellen. Keuzes maken. Knokken. Er voor gaan. Verwacht geen ‘snelle’ resultaten – maar met Jupiter in Steenbok – zullen sommige mensen rijkelijk worden beloond. Jupiter/Pluto hebben allebei met glorie, rijkdom en macht te maken.

Wat wel opvallend is, is dat precies op dat ultieme moment dat Saturnus/Pluto bij elkaar komen, Mercurius in Steenbok tussen beide planeten komt te staan. Hij is net het kind dat tussen de ouders in bed kruipt. Hier is er is sprake van verhindering of frustratie. Mercurius is de planeet dat het dichts bij de Zon staat, dicht bij de kern des dingen. Mercurius is de boodschapper – en hij probeert ons iets te vertellen over het kwade, over macht, over misbruik van macht in het bijzonder. Precies welk boodschap Mercurius in jouw oor gaat fluisteren, weet ik niet, het zal per persoon verschillen. Ik denk dat Mercurius probeert ons op het hart te drukken, dat we het grotere geheel in gedachten moeten houden. Laat ons een kracht voor het goede zijn. Ons planeet bevindt zich in een ecologisch crisis. Momenteel staat Australia in de fik, vorig jaar was dat California. De ijskappen van Groenland en Antarctica smelten. Jupiter in Steenbok – Uranus in Stier moeten meer mensen doen beseffen dat ieder zijn steentje bij moet dragen, want alle kleine beetjes helpen. We moeten afkicken van onze groeiverslaving. Saturnus/Pluto in Steenbok – probeert ons terug naar de basis te leiden, terug naar wat we echt nodig hebben. Consuminderen is altijd goed – maar met Jupiter in Steenbok is het heilig 🙂

Liz Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley school)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Lunar Eclips rondom Saturnus conjunct Pluto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *