Liz Hathway Astrologie: Venus in Vissen, Mercurius in Waterman

Lieve lezers… Het eclips feest

Op vrijdag 10 januari gaf ik samen met een jarige Steenbok vriendin een dansfeest. We hebben een zaal gehuurd, en twee dj’s met lp’s. Ons eclips-feest (want zo heb ik het feest genoemd) is fantastich gelukt. Helaas en tegen alle verwachtingen in – op de dag van de Saturnus/Pluto conjunctie had ik nog altijd last van een sterk ontregelde innerlijk klok !! Dansen en feest vieren moet ik echt wat vaker doen anders wordt het straks helemaal niks met mij.

Zo, niet zonder enige trots meld ik dat het mij toch is gelukt om door de conjunctie heen te drummen. Dan heb ik het over het een periode van 15 minuten voor en na 6pm Nederlandse tijd – toen Saturnus, Pluto passeerde. Dat dit me gelukt is, beschouw ik als een ode aan mijn eigen wilskracht, en de enorme innerlijke behoefte die ik voelde om dat moment van de conjunctie ten volle te ervaren en er ook lichaamelijk op in te gaan. In de weken voorafgaand aan 12 januari was er een tsunami van  posts over de uitwerking van de conjunctie. Een ware overvloed aan informatie. Dit is geen kritiek op collega’s want ik begrijp dat mensen erover willen lezen, en ik heb mijn steentje ook bijgedragen. Echter, al jaren heb ik de behoefte om dingen vanuit een andere invalshoek te ervaren. Dit begon al in augustus 1999, onder de Nostradamus eclips – in die tijd was er geen social media – desalniettemin de ‘hype’ eromheen was enorm. Ik heb tijdens die eclips een altar doek geschilderd (in de foto — draag ik die doek — de horoscoop van een kunst tentoonstelling, met bijbehorende tekst, heb ik geschilderd). De nadruk op de intellectuele kant, laat naar mijn idee te weinig ruimte voor het ‘opgaan’ in de energie, het voelen en ervaren -van wat is. Ik denk zelf dat er hiervoor veel meer ruimte voor nodig is en ook moet komen.

Zo.. nu loopt Saturnus voorop op Pluto. Saturnus effent de weg. Als we kijken naar deze week – post conjunctie – dan zie we dat de twee binnenplaneten van teken wisselen. Dit is een zeer subtiele maar voelbare wissel in de energie.

Gisteren maakte Venus haar intrede in haar exaltatie teken Vissen. Parels liggen in diepe wateren en Venus voelt zich helemaal thuis in VissenVenus in Vissen is romantisch ingesteld, en als je net aan een nieuwe relatie bent begonnen, zit jij nu zonder meer in de roze bril fase. Op donderdag staat Venus ook sextiel Uranus ! Verrassende ontmoetingen. De avantgarde. Een aparte kunst collectie. Met Uranus in Stier – kunnen er nieuwe kansen ook financiële kansen voordoen. Op zondag is Venus ook driehoek de Noordknoop in Kreeft. Nieuwe mensen worden toegelaten en onze tribe wordt steeds groter.

Op donderdag komt Mercurius in Waterman te staan en plek waar hij zich helemaal thuis voelt. Mercurius is de boodschapper der goden, en in lucht wil hij zijn boodschap verspreiden. Wie heeft er oren naar? Wie doet mee? Mercurius in Waterman is de trots bedenker van allerlei soort revolutionaire ideeën. Het gaat veelal om samenwerking, mensen in beweging krijgen. Een enkel idee kan de wereld veranderen. Er is niets zo krachtig als een idee waar de tijd rijp voor is.

Op zaterdag staat Mercurius vierkant Uranus. Het boodschap is er – maar de zender is verstoord. Het bericht komt niet goed door. Uranus in Stier kan stug zijn – en niet vergeten – Saturnus/Pluto seizoen is nog volop gaande. De onderdrukking van de jeugd. Een vervelende oproep. Een poging het zwijgen op te leggen. Het bericht mag niet naar buiten – maar als het lukt – gaat het viraal. Noem maar op. Uranus in Stier vk Mercurius in Waterman kan extreem gedrag tonen – en toch is, en blijft het een heel creatief aspect. Briljant. Inzichtvol. Origineel… maar soms ook zo gek als een deur !

Ik heb gisteren mijn vlog op YouTube gezet en zo juist informatie online gedaan voor de eerste astrologie workshop van 2020. Jupiter conjunct Pluto !!! JAAAA Wil je meedoen? Geef je tijdig op. Ik wens jullie een fantastische week. Liz

 

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Venus in Vissen, Mercurius in Waterman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *