Venus in Vissen vierkant Mars in Boogschutter, een storm in een glaswater

Het leven gaat niet altijd over rozen. Venus in Vissen vierkant Mars in Boogschutter kan voor onrust in een relatie zorgen. Beide planeten staat momenteel in het beweegelijke kruis – waardoor er verandering in de lucht hangt. Beide planeten zijn opzoek naar ‘iets’ die zij blijkbaar niet bij elkaar vinden. Venus in Vissen is een romanticus – Mars in Boogschutter is rusteloos van geest, een pioneer, altijd opzoek naar ‘horizons new’, nieuwe geestelijke prikkels.  Aan het begin van deze week staan zowel de Maan als Neptunus in Vissen  – waardoor er sprake kan zijn van ‘collectieve onzekerheid. Het coronavirus schiet mij ineens te binnen! Dit is zeker zo’n Mars/Boogschutter/Neptunus verhaal. Neptunus heeft een verband met virussen – en heeft ook altijd iets ondoorgrondelijk. Neptunus is het gerucht, de ongrijpbare angst, op zijn engels gezegd ‘free floating anxiety’, iets wat niet echt te doorgronden is, het idee van overal en nergens.

Ik dwaal nu een beetje af…. Terug naar Venus. Venus in Vissen is ook de eis om perfectie. Mars in Boogschutter kan slordig zijn. De vierkant tussen Venus en Mars kan dus tot teleurstelling leiden omdat de een aan de verwachtingen van de ander niet voldoet. Toch denk ik aan een storm in een glas water. Waarom? Venus als Mars zijn door Jupiter beheerd –  en delen dezelfde kernwaarden, of delen bepaalde verantwoordelijkheden. Ik denk dat een relatie eerder moet worden herzien dan verbroken.

Een eerlijk gesprek lucht op.

Vanaf woensdag staat de Maan in Ram – en de gevoelens komen naar buiten. WYSIWYG. Recht voor z’n raap – de Maan in Ram durft het te zeggen. Mars in Boogschutter krijgt gezelschap – en voelt zich in zijn overtuigingen gesterkt. Er kan een eerlijke discussie ontstaan. Nieuwe afspraken kunnen worden gemaakt.

In het weekend staat de Maan in Stier – driehoek Jupiter, sextiel Neptunus en ook driehoek Pluto. Daarnaast is Venus in Vissen sextiel Pluto: vandaar …. ‘het storm in een glaswater’ idee. Eind goed – al goed.

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie te herinneren aan de workshop over Jupiter in Steenbok in Amsterdam op zondag 5 april. ‘Voor het eerst sinds 1955/1956 – staan Jupiter en Pluto in 2020 driemaal conjunct met elkaar. We krijgen nu grote kansen, kansen in de hier en NU, om onszelf te ontwikkelen en onze talenten in te zetten. Jupiter heeft altijd met visie te maken, maar nu gaat het om een aardse spiritualiteit, en o.a. de verhouding tussen lichaam en geest…’. Wil je meedoen? Geef je tijdig op. 

©Liz Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley school)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Venus in Vissen vierkant Mars in Boogschutter, een storm in een glaswater

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *