Liz Hathway Astrologie: Mercurius in Vissen, Venus in Ram

In de loop van de eerste week van februari, wisselen twee belangrijke planeten van teken. Op Maandag komt communicatie planeet Mercurius in Vissen te staan – en vanaf vrijdag staat Venus planeet van de liefde in Ram.

Mercurius

Mercurius heeft met onze persoonlijke communicatie style te maken: wat we interessant vinden; hoe we zeggen wat we zeggen; hoe we de dingen waarnemen. Vissen is een ‘soulful’ teken en in staat om indrukken en gevoelens op te vangen die normaal gesproken onder de radar zitten. Vissen voelt de stroom aan en dit kan de ‘normale’ communicatie soms storen. Hoe kan een mens een verklaring verzinnen voor iets dat voor veel mensen volkomen niet logisch is? Mercurius in Vissen is super-sensitief op het paranormale af, en dit kan verassend uitpakken. Mercurius in Vissen is soepel van geest en deze stand brengt altijd een snuifje mysterie met zich mee. In de woorden van Shakespeare’s Hamlet  ‘er is meer tussen hemel en aarde Horatio dan waarvan Uw wijsheid droomt.’

Op woensdag staat Mercurius sextiel Uranus en op vrijdag driehoek de noordelijke maansknoop. Een geniaal nieuw idee kan het leven een nieuwe draai geven. Altijd soepel van geest, Mercurius in Vissen met – vanaf vrijdag- Venus in Ram kan betekenen dat we de lef vinden om iets nieuws te ondernemen, of van perspectief te veranderen.

Venus

Venus is o.a. godin van de liefde, de schoonheid, de kunst, harmonie en vrede. Venus zoekt samenwerking. Op vrijdag verlaat Venus het sterrenbeeld Vissen waar zij de laatste weken ‘verhoogd’ heeft gestaan. Venus komt nu in Ram terecht, het teken waar zij zgn. vernietigd staat. Venus in Ram staat paal tegenover haar eigen teken Weegschaal. Venus in Weegschaal zoekt verzoening, en het hebben van een harmonieuze relatie is super belangrijk. Venus in Ram daarentgegen verlangt naar passie, autonomie en avontuur en indien er sprake is van sleur in een intieme relatie, kan Venus in Ram voor onrust zorgen. Er is een duidelijk verlangen naar opwinding. Venus in Ram is ook symbool voor de sterke vrouw, die van niemand afhankelijk wil zijn. Zij kan de leiding nemen in de relatie, de boss spelen, en dominant zijn.

De week eindigt onder een volle maan (op zondag) in vuurteken Leeuw.  Leeuw heeft enorm vertrouwen in de eigen capaciteiten, wil in het centrum van de macht staan, maar  kan zichzelf ook soms overschatten. De uitdaging onder deze volle maan is oog voor de ander te hebben, de ander heeft ook capaciteiten. Samen staan we sterk. De volle maan staat in driehoek met Mars in Boogschutter – waardor de kans om boosheid en emotioneel ballast los te laten – mogelijk is.

Drs. Liz Hathway, MA in ‘Cultural Astronomy and Astrology‘,  is een astroloog met ruim 30 jaar ervaring en veel passie voor het vak. Iedereen weet dat een astroloog horoscopen maakt –  maar astrologie kan zoveel meer voor jou betekenen. Liz is erkende lid van de beroepsvereniging ASAS.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Mercurius in Vissen, Venus in Ram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *