Liz Hathway Astrologie: Venus conjunct Chiron

Liz Hathway Astrologie: Venus conjunct Chiron

De week begint met een conjunctie van Venus en Chiron in Ram en z’n rebelse energie manifesteert zich op allerlei manieren in het collectief. Volgens Dennis Elwell, heeft Chiron o.a. een affiniteit met de rol van de gedurfde outsider,  iemand die de nodige risico’s neemt en die de eigen waarheid uitspreekt.  Chiron volgt nooit de conventionele wegen om zijn doel te bereiken. Ik vond de opening van de Oscars door zanger en black gay aktiviste Janelle Monae een weerspiegeling van Venus in Ram conjunct Chiron. Bijvoorbeeld, de manier waarop Janelle haar verontwaardiging uitspreekt voor het gebrek aan waardering voor zwarte talent. De Oscars is een zgn. ‘red carpet’ evenement maar dan wel met Venus/Neptunus trekjes. Wie draagt wat? Wie komt met wie? En film is natuurlijk ook kunst. Dit jaar en voor het eerst in de 92 jarige historie van de Academy Awards, een niet Engelstalige film met ondertitels de Oscar voor de Beste Film. Het gaat over de Zuid-Koreaanse film Parasite. 

Op het persoonlijke vlak, vermoed ik dat deze conjunctie eerder over oude wonden die met liefde en relaties te maken hebben, zal gaan. Chiron houdt verband met de innerlijke wereld, zodat het nu belangrijk is om te luisteren naar wat er in je lichaam en geest aan de gang is. Gedachten, emoties, gevoelens niet wegduwen. Zien wat gezien moet worden. Durven moeilijke vragen te stellen en ze ook te beantwoorden. Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Het engelse woord dat bij mij opkomt is ‘soul searching’. Waar zit onze passie en waarvoor moeten we vechten?

Als we reizen in onze innerlijke wereld maken, is Mercurius in Vissen een belangrijke gids- denk ik. Mercurius in Vissen is heel sensitief en voelt de onderstroom aan, daarnaast weet hij ook de stilte tussen de woorden en gedachten in acht te nemen. Wat niet is gezegd – maar wel wordt gevoeld/ervaren. Volgende week gaat Mercurius retrograde lopen, en in mijn opinie zullen sommige thema’s die nu omhoog borrelen, meer aandacht vragen.

De thema’s relaties en sexualiteit lopen als een rode draad door deze week heen. Vanaf zondag staat Mars in Steenbok – zodat het thema verantwoordelijkheid – hoog op het agenda staat. Punt is… waar zijn we vrij om nieuwe keuzes voor ons zelf te maken?  Want in de web van relaties … de allerbelangrijkste relatie … is die met jezelf.

Graag breng ik nogmaals de Jupiter in Steenbok workshop onder jullie aandacht. Deze workshop wordt in Amsterdam gegeven op zondag 5 april in Amsterdam. Opgeven door middel van een email naar Faye Blake: faye@asastrology.nl

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Venus conjunct Chiron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *