Liz Hathway Astrologie: Over o.a. Jupiter sextiel Neptunus en spirituele ambities

Vandaag gaat de planeet Mercurius retrograde lopen in Vissen. Hij blijft retrograde tot 10 maart, en gaat direct rond de tijd van de volle maan. Op zondag hebben we de nieuwe maan in Vissen en op donderdag krijgen we de eerste van de drie sextielen die in 2020 plaatsvinden tussen Jupiter in ambitieuze Steenbok en Neptunus in spiritueel zoekend Vissen.  Jupiter is de oude heerser van Vissen, Neptunus is de nieuwe. Mijns inziens is deze retrograde Mercurius met de Jupiter/Neptunus cyclus verbonden. De energie wordt als het ware naar binnen getrokken, wordt intens – zeker morgen als de maan in Steenbok conjunct met Mars staat. Extreem focus – daar is niets mis mee.

Denkend aan Jupiter/Neptunus – wat zou deze retrograde Mercurius nog meer kunnen betekenen?

We kunnen nu op een ambitieuze plan gaan broeden, met allerlei mogelijkheden spelen die tot grotere materieële welvaart gaan leiden. Jupiter in Steenbok kan een stevige basis aan de speculatieve of fantasievolle dromen van Neptunus geven. Anderzijds, kan deze sextiel onze spirituele ambities triggeren, en tot een behoefte leiden om het spirituele bewustzijn te ontwaken. Vanaf woensdag staat de Zon in Vissen – een zogenaamde dubbel teken. Daarom is het mogelijk dat we zowel spiritueel als materialistisch bezig kunnen zijn. Het een sluit in principe de ander niet uit. Ik denk ook aan verdieping, aan zingeving, enz., gevoelens of wijze woorden gesproken door een oudere iemand. Een nieuw perspectief op belangrijke levenslessen krijgen waardoor we ons zelf of anderen beter begrijpen. Jupiter/Neptunus kunnen samen veel inzicht geven.

Dit alles gebeurt naast de nieuwe maan – wat altijd een ‘zaad moment’ is. Dit is zowieso de tijd om nieuwe intenties te zetten waar we de komende maand aan willen werken. Deze nieuwe maan is sextiel Mars wat kracht aan de horoscoop leent. De driehoek die de nieuwe maan met de noordknoop maakt is ook niet mis. Op vrijdag maakt Mars een driehoek met Uranus en op zaterdag maakt de Zon een sextiel met Uranus. De nieuwe maan is dus ook sextiel met Uranus. We hoeven niet op een grote trommel te slaan als we stappen in het onbekende zetten. We kunnen dingen ook prive houden of zelf in alle rust een nieuwe richting kiezen. De resultaten hoeven niet onmiddellijk  zichtbaar te worden- belangrijker is dat de verbinding met het hogere, met het innerlijke leven of met het zelf gemaakt wordt. We krijgen nog twee keer Jupiter/Neptunus – op 27 juli en op 12 okt. Dit is alleen het eerste rondje, de energie krijgt vervolg.

Dit en veel meer in mijn engelstalige vlog…..

Graag maak ik jullie nog een keer attent op de Jupiter/Pluto workshop op 5 april in Amsterdam. Deze workshop geef ik samen met mijn collega Faye Blake.

 

G

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Over o.a. Jupiter sextiel Neptunus en spirituele ambities

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *