Venus vierkant Pluto: Doorbreek je routine

Nieuwe Maan in Vissen – Mars conjunct de Zuidknoop

Gisteren was er een Nieuwe Maan in het teken Vissen en de energie -zeker in de eerste helft van deze week – leent hier kracht aan. Mars staat nu in Steenbok – maar conjunct de Zuidknoop. Wellicht hebben we veel tijd in een project ingestoken – alleen om tot de conclusie te komen dat het niet genoeg oplevert. Steenbok kan heel zakelijk zijn en is best in staat om iets los te laten wat veelbelovend leek, maar niet aan de eisen voldoet. Op maandag staat de Zon in Vissen driehoek de Noordknoop –  ‘go with the flow’. De Vis is opzoek naar de juiste stroming, alleen als wij ons zelf kunnen bevrijden van situaties en mensen die niet meer bij ons passen – maken we een kans om onze ‘echte’ clan, onze spirituele familie te vinden.

Mars op de zuidknoop, kan ook betekenen dat we een verloren deel van ons zelf terugvinden of herontdekken. Mars heeft o.a. met daadkracht en seksualiteit te maken.

Liz Hathway: Saturnus/Maan talisman

Deze komende week zien de knopen as wel vaker in beeld. Op donderdag staat retrograde Mercurius driehoek de Noordknoop. Vissen is een zgn. zwijgzame teken, m.a.w. de Vis kan zijn/haar gedachten goed verborgen houden. Echter, communicatie is belangrijk om een relatie staande te houden. Mercurius sextiel Mars op woensdag, moedigt ons aan om moeilijke onderwerpen aan te snijden.

Momenteel staan alle planeten binnen een orb van 120 graden – d.w.z. tussen Mars in Steenbok en Uranus in Stier in. Er zijn ook geen planeten in het element lucht en alleen Venus in vuur.  In de elementen optelling zien we dus  veel aarde en water. Aarde richt zich op de praktische dingen en met de orde van de dag. Water is gevoeliger, nogal sentimenteel en aan stemmingen onderhevig. Met zoveel aarde en water in combinatie met zo weinig lucht en vuur – kan het leven nogal saai gaan voelen, alles dreigt zijn glans te verliezen en zodoende sleur te worden.

Venus/Vuur/Relatie

Venus staat momenteel in Ram en Venus is de planeet die veel over relaties te zeggen heeft. Deze Venus verlangt naar passie, autonomie en avontuur en indien er sprake is van sleur in een intieme relatie, kan Venus in Ram voor onrust zorgen. Er is een duidelijk verlangen naar opwinding. Venus in Ram is ook symbool voor de sterke vrouw, die van niemand afhankelijk wil zijn. Zij kan de leiding nemen in de relatie, de boss spelen, en dominant zijn. Op vrijdag staat de Maan conjunct met Uranus en Venus vierkant met Pluto – waardoor sommige relaties op scherp kunnen komen te staan. Daarom is het belangrijk, vooral in het weekend om de routine te doorbreken. ‘Spice up your Life‘ … ook als je single bent. Gewoontes zijn prima – maar een overdosis van routine is niet goed voor de ziel en – in Venus in Ram tijd – voor een relatie funest.

Elizabeth Hathway, MA, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Venus vierkant Pluto: Doorbreek je routine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *