Liz Hathway Astrologie: Zon conjunct Neptunus, Venus in Ram vierkant Saturnus

Zon conjunct Neptunus, Venus in Ram vierkant Saturnus

Deze week zit bomvol uitdagingen. Aan het positieve kant, zit de Zon nog altjd in fantasie rijke Vissen. Echter Vissen is wel poreus en fluide en Neptunus in Vissen helemaal zo. Momenteel stoort de Corona virus zich aan geen enkele grens, en er lijkt geen einde aan dit regenachtige weer te komen. Alles bij elkaar opgeteld, kan de lente niet snel genoeg beginnen.

Zon conjunct Neptunus, Venus in Ram vierkant Saturnus

Op dinsdag staat Venus in Ram vierkant Saturnus waardoor alles lijkt om het eigen verantwoordelijkheid te draaien. De plichten staan voorop. Venus in Ram is energiek en levenslustig en geboeid door wat nieuw is. Nu lijkt ze gevangen te zitten in een web van plichten. Creatieve projecten eisen hun tol. Relaties eisen hun tol. Dit voelt als zware kost – zonder toetje. Anderzijds .. aan een goede relatie mag er een prijskaart hangen. Soms moet je er gewoon voor iemand zijn – ook al is dat hartstikke moeilijk. Plezier vinden onder moeilijke omstandigheden, is mogelijk. Vanuit jezelf – een taak oppakken waarvan je al weet dat die niet makkelijk zal zijn. Vrijwillig iets ondergaan – zeker in Vissen seizoen – kan  natuurlijk ook.

Op woensdag keert Mercurius in zijn retrograde stand, terug naar Waterman en het denken wordt zakelijker, wetenschappelijker, er is minder empathie en meer rationaliteit. Er is een verband met zaken die in de eerste week van februari speelden. Nu is de tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Vanaf donderdag staat sensuele Venus in comfortabele Stier waar zij echt in staat is om goede vibes te creëren. Prachtige energie die we nu heel goed kunnen gebruiken. In het weekend staat de Zon ook conjunct met Neptunus – een ‘zen’ moment – zou je kunnen zeggen. Alhoewel in het licht van corona – zou dit ook op collectieve paranoia of ‘mass hysteria’ kunnen duiden !  Maar goed .. de Maan in Kreeft vanaf woensdag tot vrijdag  ondersteunt alles dat met vrouwen, bevallingen, familiezaken, enz. te maken heeft – echter  hier is er ook een serieuze ondertoon: Maan opposiet Pluto en opposiet Saturnus op vrijdag – is confronterend en voelt ook als een ‘verlies’ of als een ’taak’ aan.

De week eindigt met Zon conjunct Neptunus en Venus conjunct Uranus. Mijn advies zou zijn: maak ruimte vrij voor meditatie, spiritualiteit en creatieve aktiviteiten.

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Zon conjunct Neptunus, Venus in Ram vierkant Saturnus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *