Volle Maan in Maagd; Mercurius stationair direct

De Volle Maan in Maagd

De volle maan vandaag brengt inzicht en zorgvuldigheid. De Zon in Vissen is super sensitief en heeft het vermogen om dingen goed aan te voelen. Maagd is kritisch, scherpzinnig en dienstbaar. De heerser van de Maan is Mercurius die momenteel stationair staat – morgen gaat hij weer vooruit lopen. Deze stilstaande Mercurius benadrukt het belang van het intellect, het vermogen om dingen op een rij te krijgen, en om uiteindelijk de juiste koers voor te stippelen. Mercurius direkt zorgt voor vooruitgang. We mogen de volgende stap nemen.

In de loop van deze week, vinden er in totaal vijf sextielen plaats, daarnaast zijn er ook veel planeten in de vruchtbare elementen aarde en water. Het idee van samenwerking is heel sterk mid-week: als jij mij helpt, help ik jouw ook ! Projecten kunnen van de grond komen. Sextielen zorgen altijd voor kansen, maar zijn minder vanzelfsprekend als de andere gunstig aspect, de driehoek. Om positieve resultaten uit de sextiel te halen, moeten we zelf de handen uit de mouw steken. Niks is vanzelfsprekend. Niks komt zo maar aanwaaien. (Sextielen op een rij: maandag – Venus sextiel de Noordknoop in Kreeft (zoeken naar onze echte tribe, onze familie); woensdag Zon sextiel Jupiter – verbinding zoeken en vinden; zaterdag Mars sextiel Neptunus/ Zon sextiel Pluto – zie tekst hieronder; zondag Uranus sextiel de Noordknoop: ook hier het thema van nieuwe verbindingen zoeken en vinden).

Vanaf donderdag is de Maan in Schorpioen. Diepere angsten kunnen de kop op steken, maar met Neptunus en de Zon in Vissen, is er ook een element van vergevingsgezindheid, of van verlossing.

Zaterdag springt er uit. Mars in Steenbok maakt dan een sextiel met Neptunus in Vissen, terwijl de Zon in Vissen een sextiel maakt met Pluto eveneens in Steenbok. Dit spreekt tot de verbeelding. Ik zie het meesterschap over de materie. De derde oog die open gaat. De discipline om het spirituele pad te volgen. Vrijdag avond doe ik mee met aan  ‘het lied van de ziel’ in de Amstelkerk in Amsterdam. Ik heb dit heel lang willen doen, en nu ga ik het ook doen. Ik verheug me erop.

Ik wens jullie een hele fijne week. Denk eraan, de astrologie opleiding op mp3 is er nu. Ik heb momenteel vijf studenten. Wil je hier informatie over hebben? Schroom niet en stuur mij een email naar: hathway77@hotmail.com

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Volle Maan in Maagd; Mercurius stationair direct

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *