Liz Hathway Astrologie: Overpeinzingen… Corona

Wat leven wij in interessante tijden. Aan het begin van het jaar, vlak voor de Saturnus/Pluto conjunctie in Steenbok, vond er een vrij heftige maansverduistering plaats. In de Nederlandstalige inleiding tot mijn engelstalige vlog over de eclips, heb ik ook over de Saturnus/Pluto conjunctie geschreven, en met name de bijzondere rol die Mercurius speelde. Ik schreef:

Wat wel opvallend is, is dat precies op dat ultieme moment dat Saturnus/Pluto bij elkaar komen, Mercurius in Steenbok tussen beide planeten komt te staan. Hij is net het kind dat tussen de ouders in bed kruipt. Hier is er is sprake van verhindering of frustratie. Mercurius is de planeet dat het dichts bij de Zon staat, dicht bij de kern des dingen. Mercurius is de boodschapper – en hij probeert ons iets te vertellen over het kwade, over macht, over misbruik van macht in het bijzonder. ……Ik denk dat Mercurius probeert ons op het hart te drukken, dat we het grotere geheel in gedachten moeten houden. Laat ons een kracht voor het goede zijn. Ons planeet bevindt zich in een ecologisch crisis. ………We moeten afkicken van onze groeiverslaving. Saturnus/Pluto in Steenbok – probeert ons terug naar de basis te leiden, terug naar wat we echt nodig hebben. Consuminderen is altijd goed – maar met Jupiter in Steenbok is het heilig ????’

Ik kom terug op de rol van Mercurius op het moment van de Saturnus/Pluto conjunctie. Deze week nam ik mijn kopie van Nicholas Culpepper’s boek ‘Astrological Judgement of Diseases…’ gepubliceerd in 1655 uit de kast. Culpepper schrijft dat Mercurius heerst over alle ziektes die met de luchtwegen en met de longen te maken hebben, maar tevens ook over   ‘…hoarseness, coughing, snuffling in the head, ….. the epidemical diseases of the time’. Het is een interessante gegeven nietwaar ? Mercurius met Saturnus (de do0d) en Pluto (de hiernamaals) …. in het teken dat het meest met de maatschappij in zijn algeheel gebonden is. Daarnaast is Saturnus/Pluto/Steenbok de krimp, de lege schappen, de allesoverheersende angst voor ziekte en dood, angst in feite voor het onvermijdelijke einde van alle dingen.  De angst voor de maatschappelijke chaos als het struktuur afbrokkelt.

Met Jupiter in het teken van zijn zgn. val, Steenbok staan alle Jupiter zaken onder druk, van reizen tot feesten, scholen, universiteiten, het hele sociale leven van bars en cafe’s, alles wordt dicht / ontwricht. Hier wordt alles tot het strikt essentiële teruggebracht. De hele ‘Jupiter’ sector voelt de pijn.

Tegelijkertijd, komt de Noordknoop in Kreeft steeds dichterbij de zogenaamde ‘axis of the world’ – d.w.z. de nul graden van de hoofdtekens. Dit benadrukt o.a. het enorm belang van onze familie, onze vrienden, onze ’tribe’ – en verklaart wellicht ook het ‘hamster’ gedrag. Mensen die zich niet helemaal veilig voelen, wiens creature comforts in het geding komen, kunnen vreemd gedrag tonen: Koop meer wc papier!

Gisteren, heb ik opnieuw naar een aantal van mijn oude vlogs teruggeluisterd, met name ‘Uranus in Taurus’, ‘Mundane astrological overview of 2020’ en ‘Eclipse Season: Mercury/Saturn/Pluto sandwich anybody?’… Wat deze laatste betreft, schreef ik toen ‘What happened when Saturn met Pluto? They got interrupted. (Saturn 22 degrees 44 – Mercury 22 degrees 44, Pluto 22.degrees 45). The dinosaurs fall about because they saw a mouse? An artist, putting the final touches to a masterpiece in marble, touches a fault in the stone, the whole thing cracks apart. Mercury is the fly in the ointment, a successful encounter thwarted. Let’s face it, this is David to Goliath!!! Guess the lesson there is: Never underestimate the power of the small to bring down the mighty. Wow!!! I say.’

Deze week zien we dan ook de Aries ingress. De Zon op de Ram punt. Deze horoscoop wordt door mundane astrologen als de horoscoop voor het jaar gezien. Dit is de horoscoop voor Amsterdam. Het idee van ‘lock down’, een stad op slot is heel goed zichtbaar in de horoscoop. Saturnus planeet van ‘zware tijden’ ‘verantwoordelijkheid nemen’ ‘back to basics’ staat op de ascendant. De Zon is in Ram – maar ongeaspecteerd. De Zon is de leider, de Premier, en het symbool van mensen die macht uitoefenen. In het licht van zo’n virus – denk ik aan de engelse Koning Knoet de Grote – en het verhaal over de golven: zelfs een koning kan de zee niet tot gehoorzaamheid dwingen. De natuurwetten staan boven alles, maw, het normale machtscentrum kan deze virus niet bedwingen.

Dit is een kort overzicht van de weekhoroscoop. De ingress horoscoop staat onderaan. Eerst de link naar mijn vlog. Let goed op elkaar… Liefs, Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Weekly Insight en getagd, , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Overpeinzingen… Corona

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *